BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’ın tavsiyesini ikiye katladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesini ikiye katlayan Muhammet Duran, 3 öz olmak üzere 6 çocuğa babalık yapmanın sevincini yaş...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesini ikiye katlayan Muhammet Duran, 3 öz olmak üzere 6 çocuğa babalık yapmanın sevincini yaşıyor.
Tokat’ta başlatılan ’gönül elçileri ve koruyucu aile’ programı kapsamında 19-16 ve 10 yaşında 2 kız 1 oğlu olan Muhammet - Gülay Duran çifti anneleri öldükten sonra Turhal Cumhuriyet Çocuk Yuvası’nda koruma ve bakım altında bulunan Tuğba (11), Ramazan (8) ve Murat Keskin (6) adlı üç kardeşe 2013 yılında koruyucu aile olmuştu. Koruyucu ailenin iftar sofrasında konuk olan Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, kardeşleri birbirlerinden ayırmama adına koruyucu aile olan Duran çiftini bir kez daha tebrik eti. Yaklaşık bir yılda çocukların olumlu yönde çok büyük mesafe kat etmiş olduğunu gördüğünü ifade eden Kaymakam Kadiroğlu, “Muhammed bey ve eşinden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız artık kendilerini evlerinde hissediyorlar. Evdeki diğer çocuklarımızla kardeş oldular. Onlarda bu yavrularımızı kendi kardeşlerinden ayırt etmiyorlar. Takiplerimiz sonucu gördük ki gerek psikolojileri gerekse derslerinde olumlu gelişmeler olduğunu gözlemledik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu gönül elçileri projesine Turhal Türkiye çapında en fazla destek veren ilçelerden birisi oldu. Hatta Türkiye genelinde gönül elçisi sayısında ilçeler arasında birinci sıradayız” diye konuştu.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZ 3 ÇOCUK DERKEN BUGÜN BEN 6 ÇOCUĞA BAKIYORUM.
3 öz çocuğunun yanı sıra 3 kardeşe de babalık yapan Muhammet Duran is herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk önerisini hatırlatan Duran, “Sayın Başbakanımız 3 çocuk derken bugün ben 6 çocuğa bakıyorum. Zaten sayın Başbakanımız 3 çocuğu taban rakam olarak söyledi. Ben de herkese 3’te kalmamalarını öneriyorum. Bu konuda hiç şikayetçi değilim ve tam aksine mutluyum. Neticede onların sıcaklığı, sevgisi, muhabbeti ve onlarla ilgilenmek beni ve eşi mutlu ve mesut ediyor. Bence bugün herkesin bu konuda en güzel yapabileceği bir şey varsa o da bu insanlara yardım edip onlarla birlikte hayatı paylaşabilmeleridir. Biz evimizde yurt kavramını kaldırdık. Dışarıda da bu kavramın konuşulmasını istemiyorum. Bu çocuklar da artık bizim ailemizin birer ferdi. Bunların canı yansa bizim de canımız yanar. Ben çocuklarıma nasıl davranıyorsam onlara da o şekilde davranıyorum. Artık biz onlarla birlikte bir aile olduk” dedi.
6 yaşındaki Ramazan, koruyucu aile ile çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Annemi de babamı da çok seviyorum. Onlara ve diğer kardeşlerime çok alıştım. Onlarla birlikte bisiklet sürüyor, top oynuyorum. Onları çok seviyorum” dedi. 11 yaşındaki Tuba’da Kaymakam Kadiıoğluna ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Onun gelmesi ile kendimi daha iyi hissettim. Bize sık sık gelmesini istiyorum. Çünkü onu çok seviyorum ve değer veriyorum” diye konuştu.
(İHA)