BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Patates salatası için 37 bin dolar topladı

Dünya teknoloji gündemi hemen hemen her gün ilginç bir olayla karşımıza çıkarken bir Kickstarter projesi ve ulaştığı başarı görenleri şaşırtmayı başardı.

Abone ol

Şaka yollu patates projesi 3 Temmuz'da başlatıldığından bu yana 37.000 dolardan fazla bağış topladı. Zack Brown projeyi başlattığında, hedefi sadece 10 dolar toplamaktı ve 25 günlük bir kaynak bulma süresi vardı.

Amerika’nın Ohio eyaletinde yaşayan Zack Danger Brown isimli bir Amerikalının Kickstarter üzerinde başlattığı kampanya 5 gün içinde 37.000 dolar para topladı. Burada 5 günde 37 bin dolar bağış toplamayı bir çok kişi başarırken Zack Danger Brown’un başarısı ise bu fonu sadece patates salatası ile yapmış olması.

3 DOLAR BAĞIŞ YAPANA BİR KAŞIK PATATES SALATASI

Şimdiye kadar 3,277 kişinin bağışının toplandığı patates salatası $35,568 bağış toplamış durumda. 1 dolar bağış yaptığınızda canlı olarak yapılacak olan patates salatası sırasında isminizin okunacağını vaat eden girişimci 3 dolar bağış yaptığınız takdirde bir kaşık patates salatasını adresinize gönderecek. Hali hazırda 25 gün daha yatırım kabul eden proje  daha ne kadar bağış toplar bilinmez ancak şimdiden hedeflediği rakamın çok üstüne çıkmış durumda.

patates-salatasina-35-bin.jpg

Proje sahibi Zack Danger Brown’un proje sonunda yapacağı patates salatasının yapım videosunda okuyacağı kişi isimleri ise şimdiden 3,277 kişiyi bulmuşken daha 25 gün bağış kabul edildiğini de göz önünde bulundurduğumuzda bu kadar kişinin adını nasıl bir patates salatası yapımına sığdıracağı ise bence projenin en marak edilen noktası.