BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  GÜNCEL

19. fasıl masaya yatırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 19. Fasıl değerlendirmesine ilişkin, "Üçlü Danışmada tüm veriler paylaşılacak, değerlendiril...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 19. Fasıl değerlendirmesine ilişkin, "Üçlü Danışmada tüm veriler paylaşılacak, değerlendirilecek ve buna göre bir ortak niyet beyanı oluşturulmasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik başkanlığında toplanan Üçlü Danışma Kurulu, AB ile katılım müzakereleri kapsamındaki 19. Fasılla ilgili görüşme yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, “Üçlü Danışma Kurulu değerli temsilcileri ile uzun uzun tartışarak gerçekleştirdik. Yürürlüğe koyduk. Bunların başında sendikal mevzuat gerek kamu çalışanları gerek işçiler ile ilgili sendikal mevzuatta yaptığımız önemli değişiklikler iş sağlığı güvenliği yasası gibi önemli mevzuatlar TBMM geçerek yürürlüğe girdi. Yasaların yürürlüğe girmesi ile birlikte Brüksel’e bir ziyaretimiz oldu, bu ziyaretimizde bir deklarasyona da hep birlikte imza attık. Gelinen bu noktanın bizzat taraflarla görüşüldükten sonra, hangi noktada olduğumuzu iyiden iyiye geliştirip ondan sonra bir ortak niyet beyanını hazırlayıp verebilirsek, bu ortak niyet beyanı çerçevesinde 19. Faslı açılması ile ilgili yapılacak tüm değerlendirmelerden sonra hep birlikte bu faslın açılması ile ilgili iradenin ortaya konmasını konusunda bir araya gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

"TÜM VERİLER PAYLAŞILACAK"
19. Faslın açılmasının iki önemi olduğunu ifade eden Bakan Çelik, “Bu planlardan bir tanesi ‘eylem planının hazırlanması’, bu konuda bir sorunumuzun olmadığını belirttim. Bütün dokümanlarımız her şeyimiz hazır. İkinci ve önemli olan ise ‘standartlara tam uyum’ mevzuat ile ilgili standartlara tam uyum konusunda hangi konusundayız. Üçlü Danışmada tüm veriler paylaşılacak, değerlendirilecek ve buna göre bir ortak niyet beyanı oluşturulmasını gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Bakan Çelik’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.
(İHA)