BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Tatlı kazanç rahibeyi bozdu

Yunanistan'da konfeksiyonculuğa başlayıp modayı takip etmek için sık sık Milano ve Paris'e giden 55 rahibe piyasayı dolandırdı.

Abone ol

Yunanistan'da konfeksiyonculuğa başlayıp modayı takip etmek için sık sık Milano ve Paris'e giden 55 rahibe, bankaları ve piyasayı tam 620 bin avro dolandırdı.

Arnavutluk yakınındaki Sidirokastro bölgesindeki Aya Kiriko Manastırı'nda yaşayan 55 rahibe, konfeksiyonculuğun kârlı iş olduğuna karar verip, bankaya başvurdu ve manastırın 750 bin avro değerinde gayrimenkullerini teminat gösterip 500 bin avro kredi aldı. Manastıra son model konfeksiyon makineleri alan rahibelerin işleri başta iyi gitti. Yunanistan'da 25 dükkâna giyim eşyası satan rahibeler, zamanla 'modayı takip etmek' için Paris ve Milano'ya seyahatlere başladı. Dünyevi bir hayat yaşayan rahibeler, lüks otomobiller satın alıp manastırı yeni mobilyalarla döşetti. Ancak bir süre sonra müşteriler Çin ve Hint mallarına yönelince iflas ettiler. Krediyi ödeyemedikleri gibi piyasaya 120 bin avro borç taktılar.

Banka yetkilileri kredide bazı belgelerin sahte olduğunu tespit edince, 55 rahibe "Bu işi Sidirokastro Metropoliti Makarios başlattı. Borçları da o ödesin" deyip manastırdan kaçtı. Küplere binen metropolitse "Borçları ödemezlerse hiçbir manastıra gidemezler" diyerek rahibeleri tehdit etti.

Yunanistan Kilisesi'nin soruşturmasında, kimsesiz çocuklar için okul ve yatakhane inşa edileceği gerekçesiyle aynı manastırın AB'den de büyük paralar aldığı ancak tek bir çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı.

Dolandırıcı rahibeler, borçlarını inkâr etmekle kalmayıp toplu şekilde artık Atina'daki bir manastırda yaşamak istediklerini söylediler.