BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

El Kaide okulu!

El Kaide operasyonunda baskın düzenlenen örgüt karargâhında, anaokulu gibi hazırlanmış odalar bulundu.

Abone ol

Yasadışı terörist El Kaide yapılanmasına yönelik olarak İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Konya'da düzenlenen operasyon kapsamında polis, El Kaide militanlarının medrese gibi eğitim vererek, 0-12 yaş arası 'Yıldız Takımı'nı yetiştirdiği villayı ortaya çıkardı. Çatalhöyük Karaaslan Villaları'nda, diğer villaların arasında sıkışmış halde konumlanan villada Yıldız Takımı adını verilen çocuk sempatizanlar yetiştiriliyor.

Bugüne kadar El Kaide militanları, azmettiricileri, lider kadroları ölü ya da diri ele geçirilmişti. Bu defa ilk kez örgütün 0-12 yaş Yıldız Takımı grubu hem nasıl yetiştirildiği, hem de nasıl eğitim aldıkları ortaya çıkarıldı. Çocuk sempatizanların eğitime tabi tutulduğu villa anaokulu gibi hazırlanmış. Bodrum katında hem küçüklerehem de yetişkinlere yönelik binlerce yayın, büyük karton kutuların içinde saklanıyor.

ODA DOLUSU SİLAH CD'Sİ

Villanın bir başka odasında ise siyah naylon torbaların içinde çeşitli silahların, bomba düzeneklerinin nasıl sökülüp takılacağı, nasıl kullanılacağının anlatıldığı video kaset, CD'ler ele geçirildi. Kaset ve CD'lerde ayrıca örgütün hedefleri arasında yer alan kamu ve özel sektöre ait binaların görüntülerinin bulunduğu belirtildi. Suikast yapılacak işadamları, gazeteci-yazarlar, politikacılar, güvenlik mensuplarının aralarında bulundu bir liste ele geçirildi.

MİNİKLERE YEMİN...

Örgüt karargâhında çocuklara her gün "Allah yolunda, şeriat yolunda canımı gözümü kırpmadan vereceğime, şahadet mertebesine ulaşmak için heran her dakika Cenab-ı Allah'ın izniyle hazır duracağıma. Karşımdakigüç her ne olunsa olsun Allah'ın yasaları dışında başka bir yasa tanımayaçağıma namusum ve şerefim, yüce Kuran-ı Kerim üzerine and içerim" diye cihad ve şahadet yeminleri ettirildiği belirlendi. Örgütün karargâhına girmeyi başaran usta gazeteci Savaş Ay ise izlenimlerini şöyle aktardı: "İçeri girdiğimde beni en çok şaşırtan odaların adeta bir anaokulu ve çocuk yuvası şeklinde kullanılmasıydı. Etrafta çocuklar için masal, hikâye, boyama kitabları bulunuyordu. Hemen yanında ise çok sayıda oyuncaklar vardı. Odalarda hece fişlerinin yerine, rengarenk, son derece sempatik şekilde hazırlanmış Arap harfleri fişleri bulunuyordu. Kuran, fıkıh, dua, ezber gibi derslerin bulunduğu karneler ise dikkat çekiyordu."

Kaynak: Sabah