BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Trabzona iki müfettiş daha

Hrant Dink cinayeti derinlemesine genişletiliyor. İçişleri Bakanlığı Trabzon'a iki kişi daha gönderiyor.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili basına yansıyan haberlerin bazılarının spekülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayetin ardından faillerin kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildiğini, konunun bütün yönleriyle aydınlatılmasına yönelik çalışmaların da büyük bir hassasiyetle devam ettiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca idari soruşturma başlatıldığını, mülkiye müfettişlerinin de ilgili illerde çalışmakta olduğunu vurgulayan Çalışkan, ayrıca mülkiye müfettişlerinin isteği üzerine bir polis başmüfettişi ve bir jandarma müfettişinin de iddiaları araştırmak üzere görevlendirildiğini kaydetti.

''Son süreçte basına yansıyan spekülatif haberlerin bazıları gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu da gereksiz tereddütlere sevk eder niteliktedir'' diye konuşan Çalışkan, halen adli ve idari açıdan çok yönlü soruşturmaların devam ettiğini ve bu süreçte kamuoyuna aktarılacak bilgilerde daha titiz davranılmasını istedi. Çalışkan, emniyet teşkilatının konuyu bütün yönleriyle aydınlatarak kamu vicdanının rahatlatılması adına üzerine düşenleri büyük bir sorumlulukla yapmaya devam edeceğini kaydetti.