BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Tatilciler bu yollara dikkat!

Kar yağışının etkili olduğu bazı bölgelerde yollar kapandı. İşte o yollar;

Abone ol

Yola çıkacak tatilciler bu yollara dikkat! Kar yağışının etkili olduğu bazı bölgelerde yollar kapandı. Sıcak tutsun diye helva yedirilen işçiler, yolların açılması için aralıksız çalışıyor.

Giresun’da 353, Rize'de 178, Van’da 130, Doğu Anadolu’da toplam 72 köy yolu kapandı. Sıcak tutsun diye helva yedirilen işçiler, bayramda yolların açılması için aralıksız olarak çalışıyor.
 
Kurban Bayramı öncesi 733 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yetkililer, yolların bayramda açılması için çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Ülke genelinde Giresun’da 353, Rize'de 178, Van’da 130, Erzurum’da 21, Tunceli’de 11, Muş’ta 9, Ardahan’da 20, Erzincan’da 8 ve Iğdır’da 3 köy yolunda, kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdiler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sistemi etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi’nde, gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 19 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde kaydedilen gece en düşük hava sıcaklıkları ise Erzurum’da eksi 16, Erzincan’da eksi 7, Kars’ta eksi 15 ve Iğdır’da eksi 2 oldu. Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan’da eksi 7, Erzurum’da eksi 6, Kars’ta eksi 5, Erzincan’da 3 ve Iğdır’da ise 4 derece olması tahmin ediliyor. Yetkililer, bölge genelinde kurban bayramı süresince, sıcaklıkların aynı düzeyde seyretmesinin beklendiğini ifade ettiler.

GİRESUN’DA İKİ GÜN KAR YAĞDI, YOLLAR KAPANDI

Giresun’da, iki gün önce başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 34, Bulancak’ta 42, Çamoluk’ta 27, Çanakçı’da 14, Dereli’de 26, Doğankent’te 9, Espiye’de 21, Eynesil’de 11, Görele’de 46, Güce’de 15, Keşap’ta 35, Tirebolu’da 45 ve Yağlıdere’de 28 olmak üzere toplam 353 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetlerinin oluşturduğu 13 ekiple, kapalı köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarına başladığı bildirildi.

RİZE'DE 178 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Soğuk ve yağışlı hava özellikle Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olurken, gece başlayan kar yağışı sonucu Rize merkeze bağlı 30 ve ilçelere bağlı 148 köy yolu ulaşıma kapandı. Rize İl Özel İdaresi'ne bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ardeşen'in 24, Çamlıhemşin'in 8, Çayeli'nin 40, Derepazarı'nın 9, Fındıklı'nın 5, Güneysu'nun 8, Hemşin'in 4, İkizdere'nin 10, İyidere'nin 5, Kalkandere'nin 15 ve Pazar'ın 20 köyü ile ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Kar kalınlığının İkizdere ilçesi merkezinde 25 santimetreye ulaştığı ve yüksek kesimlerinde ise 50 santimetreyi aştığı bildirildi. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise araçlarını yol kenarlarına bırakmak zorunda kaldı.

Rize merkez ve ilçelere bağlı yolu kapalı olan 178 köyün kapalı olan toplam 2 bin 273 kilometre yolunun ulaşıma açılarak Kurban Bayramı'na yetiştirilmesi için çok sayıda, greyder, kepçe ve kar makinelerinin çalışma yaptığı ifade edildi.

VAN’DA 20 AYRI EKİP 130 KÖY İÇİN ÇALIŞIYOR

Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Van ve ilçelerine bağlı 130 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Bu köylerde yaşayan vatandaşların Kurban Bayramı’nda ulaşım sıkıntısı yaşamaması için 20 ayrı ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Yaviç, kapalı köy yollarının yarına kadar açılacağını kaydetti.

ILGAZ’DA 1 METRE KAR OLDU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan Ilgaz Dağı geçidinde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Bölgede görev yapan ekipler, yolu ulaşıma açık tutmak için sürekli çalışıyor. Kastamonu’yu İstanbul’a bağlayan Araç ilçesi kara yolu ile Sinop ve sahil yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

1840 rakımlı Ilgaz Dağı’nda uygulama yapan trafik polisleri, zincirsiz araç geçişine izin vermiyor. Yolda kalan araçların zincir takmalarına yardımcı olan polisler, Ilgaz yolunda devriye gezerek yolda kalan araçların kurtarılmasını sağlıyor.

İŞÇİLERİN VÜCUT ISISI YÜKSELSİN DİYE HELVA VERİLİYOR

Kar yağışı ile 120 kişilik 4 ayrı ekip kuran Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolu ulaşıma açık tutabilmek için çalışıyor. Bu arada, karla mücadele yapan işçilere toplu sözleşme gereği belirli aralıklarla helva ikram edilirken, bu şekilde vücut sıcaklığının korunduğu belirtiliyor. Bölgede görev yapan ekipleri ziyaret eden Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik, işçilerin bayramını kutladı, birlikte helva yedi.