BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
HABER /  GÜNCEL

Ceyhana habercilik dersi!

Esra Ceyhan canlı yayında konuğu ile tartıştı. Zor anlar yaşadı.

Abone ol

Esra Ceyhan, Kanal D’deki programında bir süredir şarkıcı Ümmiye’nin ’Kibariye eşine kilo aldırarak askere alınmasını önlemeye çalışıyor’ iddiasını gündeme getiriyordu. Milliyet Magazin Müdürü Ali Eyüboğlu’nun konuk olduğu programda hazırlanan haber bandı tartışmaya sebep oldu.

Ümmiye’nin Kibariye’nin adını kullanarak gündeme gelme çalışmaları yaptığı ifade edilen habere itiraz eden Eyüboğlu ile Esra Ceyhan arasında şu konuşmalar yaşandı:

Ali Eyüboğlu: Bu haberi kim hazırlamışsa taraflı davranmış. Taraflı bir yayın yapmışsınız. Ümmiye bu haberle varolmadı.

Esra Ceyhan:Ümmiye bir iddiada bulundu. Biz de çağırdık. Kibariye için fesat diyor. Otur anlat bize nesi fesat. Sana ne yaptı diye soruyoruz.

Ali Eyüboğlu:Fesattan önce eşinin askerlik konusu vardı.

Esra Ceyhan:Eşinin askerlik konusu daha da önemli. Eşinin bazı haplar içtiğini söylüyor. Bunları nereden biliyorsun? Senin yanında mı içti? Sürekli görüşüyor musunuz? Bunları sormak gazetecilik etiği gereği şarttır.

Ali Eyüboğlu:Siz bunları sordunuz programda ne dedi?

Esra Ceyhan:Duyum aldım dedi. Bunun haber değeri sizce de yok mu?

Ali Eyüboğlu:Ama sonuçta ortada bir fotoğraf var. Ali kiloları nedeniyle askere gitmedi.

Esra Ceyhan:Ne alakası var Ali ağbicim yani. Birisi çıkıp bir insanla ilgili bir iddia ortaya attığında ’Nereden çıktı? diye soruyoruz.

Ali Eyüboğlu:Verdiği yanıttan tatmin olmuyorsanız, konuk etmeyin o zaman

Esra Ceyhan:Verdiği yanıttan tatmin olup olmadığımızı konuk etmeden nerden bileceğiz

Ali Eyüboğlu:Gittikten sonra bunu söylüyorsunuz

Esra Ceyhan:Hayır ben yüzüne de söyledim orada Yani ben bunu anlamadım, neye dayanarak söylüyorsunuz bunu anlatın dedim.

Ali Eyüboğlu:Benim burada karşı olduğum şey: Ümmiye bu haberle varolmuş gibi bir sunumun doğru olmadığını söylüyorum. Ümmiye daha önce de vardı. İyi sesi olan bir şarkıcıdır. Orhan Gencebay bile albüm yapacak kadar iyi olduğunu düşünmüş ve birlikte albüm yapmış. Şuradaki yüz kişi dışarıdaki bin kişi duymadı diye Ümmiye yok değil vardır. Yani varlığı Kibariye’ye bağlı değil.

Esra Ceyhan:Bu tarz haberler olduğunda insanlar daha çok tanınır ve tartışılır hale gelibiliyorlar. Şu anda magazin gündeminde böyle bir haberin çıkması insanların ne yazık ki şarkıcılığının da sanatçılığının da önüne geçebiliyor. Ümmiye o magazin programında bu haber yayınlandıktan sonra da ’Gel sen şarkılarla programa çık’ diye hiçbir programa davet edilmedi. Benim seyrettiğim bütün programlarda hep bu mevzu üzerine konuşuldu.

Ali Eyüboğlu:Ama o programlar şarkı söylemeyi gerektiren programlar değil ki. Gelin kavga edin programları

Esra Ceyhan:Olur mu canım öyle şey? Bu tezata dikkat çekmek yanlış bir şey değil. Bu anlamda hazırlanan haberi ben onaylıyorum. Bunlar olduktan sonra ne yazık ki keşke, Ümmiye’nin sesi çok güzel, kendisi de çok güzel bir hanım, ben yüzüne de söyledim gerçekten de hoş bir ekran yüzü var. Keşke bir insana laf ettiği için değil de kendi sanatıyla konuşulur hale gelseydi. İnsanlar da bunu istiyorlar.

Ali Eyüboğlu:Orada Neler Oluyor, Dobra Dobra çıkıp şarkı söylenen bir program mı? Ben bugüne kadar tanık olmadım. O programlara gittiler o programlarda tartıştılar. VTR’ler de o tartışmalar da o programlardan. Ben Ümmiye’nin de avukatı değilim ayrıca banane ya!

Esra Ceyhan:İnsanlar tanıyor olsaydı, biz de keşke yakından tanısaydık şarkı söylemeye çağrılırdı. Ama bu olaylardan sonra tanındı bu da bir gerçek. Gece yayınlanan magazin programlarında da bu haberlerle çıktı. Son yılların moda deyimiyle patlamaları ve gündeme gelmeleri ne yazızki bu olaylardan sonra oluyor.

Ali Eyüboğlu:Bunun tek suçlusu bu iddiaları ortaya atanlar değildir, o iddialara kamera tutanlar ve yer verenler de bu işin bir parçası. Yani siz, ben yandaki televizyon kanalı, öteki televizyon kanalı. Birisi hakkında iddia ortaya atan insana yer verilmezse böyle bir mecra doğmaz.

Esra Ceyhan:Ali ağbi, sizce bunun haber değeri yok mu? Askerlik çok yüce bir görev. Ve Ümmiye ya da böyle bir konuyla ilgili herhangi bir kimse bu tür bir iddia ortaya atıyorsa bunun haber değeri vardır. İnsanlar, haberciler, magazinciler bu nedir diye araştırırlar. Bunu sorgularlar.

Ali Eyüboğlu:O zaman neyi tartışıyoruz? Haber değeri varsa kullanılır. Haber değerini ortaya atan kişi de Ümmiye. Ümmiye’nin ortaya attığına haber diyoruz buna değer veriyoruz ama Ümmiye’ye değer vermiyoruz. Ben bunu anlamıyorum.

Esra Ceyhan:Ya hayır ya! Siz çok yanlış yerden bakıyorsunuz. Kusura bakmayın ama...Neyse reklamları izleyelim, ondan sonra devam edelim.... (Kaynak: televizyongazetesi)