BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  GÜNCEL

Öğrencileri okulda UNUTTULAR

Bayram tatili nedeniyle okulu kilitlediler ama jçeride öğrenciler vardı...

Abone ol TRABZON'da bayram nedeniyle bugün öğle saatlerinde tatile giren okulda mahsur kalan iki kız öğrenci, mahalle sakinleri tarafından pencereye dayatılan merdivenle kurtarıldı.

Resmi tatilin başlaması ile birlikte Esentepe Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri öğle saatlerinde dağıldı. Okuldan çıktıktan sonra defterlerini sınıfta unuttuklarını farkeden 8- B sınıfı öğrencileri 14 yaşındaki Gökçe Yeşilaral ile Süheyla Aykık okula döndü. Bu sırada görevli kapıları kilitleyerek okuldan ayrıldı.

1'inci kata inerek caddeye bakan sınıflardan birinin camını açıp yardım isteyen iki kız öğrencinin imdadına mahalleli yetişti. Polise haber veren mahallenin gençleri daha sonra kız öğrencilerden birinin annesinin getirdiği tahta merdiveni sınıf camının bulunduğu duvara dayadı.

Polis ekipleri geldikten sonra, itfaiyeyi çağırmaya gerek duymadan kurtarma operasyonuna başlayan gençler, çocukları indirdi. İki öğrenci gelen gazetecilerin kamera ile kendilerini görüntülediğini görünce koşarak okuldan uzaklaştı.

Çocukları kurtaran Fatih Şen, “Bakkalın önünde oturuyorduk. Bir çocuk gelip, ‘Okulda iki öğrenci mahsur kaldı’ dedi. Biz de gidip ne yapabileceğimize baktık. Polisi aradık, polisler gelince baktık ki onların yapabileceği bir şey yok. Biz de bulduğumuz merdivenle öğrencileri kurtardık'' dedi.