BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
HABER /  POLİTİKA

CİNDORUKa GİK oyunu!

Cindoruk'un aday olmak için tek şartı vardı. Ağar önce kabul etti sonra yine onun dediği oldu.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu . Kongrede GİK seçiminin de yapılacak olması nedeniyle Cindoruk'un adaylıktan çekilmiş gibi göründüğünü söyledi.   Ve "6 Ocak’ta yapılacak olağanüstü kongrenin 21 Ocak’a ertelenebileceğini" söyledi

CİNDORUK'UN ŞARTI GİK SEÇİMİ YAPILMAMASIYDI

Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, Hüsamettin Cindoruk’un DP Genel başkanlığına aday olmayı, "olağanüstü kongrede Genel İdare Kurulu (GİK)
seçiminin yapılmaması şartına bağladığını" anımsattı.

AĞAR GİK SEÇİMİNİ DE KONGRE GÜNDEMİNE KOYDU

Ancak Genel Başkan Mehmet Ağar’ı, "GİK seçimini de kongre gündemine koyduğu" gerekçesiyle eleştiren Ensarioğlu, "Cindoruk’un bu nedenle genel başkanlık adaylığından vazgeçmiş gibi göründüğünü" belirtti.

KONGRE ERTELENİRSE CİNDORUK YENİDEN ADAY OLABİLİR

Ensarioğlu, "Olağanüstü kongreyi erteleme yetkisi Sayın Ağar’dadır.
Ağar, GİK seçimli kongre gündemi ilan edildiği için kongreyi 6 Ocak’tan 21 Ocak’a erteler ve GİK seçimini gündemden kaldırılabilir" dedi.

DP’nin genel başkanlığı için bir çok genel başkan adayının çıkacağını anlatan Ensarioğlu, "ancak Cindoruk’un olağan kongreye kadar birleştirici ve bütünleştirici bir rol üstelenerek, partiyi olağan kongreye taşıma niyetinde olduğunu" ifade etti.

Ensarioğlu, "Ağar partiye son oyununu oynadı. Eğer Ağar samimi ise kongreyi erteler ve GİK seçimi çıkartır. Cindoruk aday olur, olmaz önemli değil ama adayların önü açılır" dedi.