BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Tatil değil, stres günü

Yapılan bir araştırmayla insanların tatil günleri daha yoğun olduğu belirtildi

Abone ol

Yapılan bir araştırma insanların tatil günlerinde daha yoğun olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılanların üçte ikisi pazar gününün haftanın en yoğun günü olduğunu belirtti.

Haftasonları dinlenme günü olarak bilinir. Ama bu sanıldığı gibi olmuyor. İnsanların önemli bir bölümü tatil günlerinin çok daha yoğun geçtiğini belirtetek dinlenememekten şikayet ediyor. İngiltere'de yapılan araştırmada pazar gününün en stresli gün olduğu ortaya çıktı.

Dağ gibi biriken ev işleri, ertesi gün çalışma endişesi ve aile ile görüşme baskısı faktörleri bir araya getirildiğinde haftasonunun zaten yarısı gitmiş oluyor. Ve bu koşuşturmanın hafta içi işte koşuşturmadan az kalır yanı da yok.

Araştırmaya katılanların yaklaşık üçte ikisi, yüzde 59'u pazar gününün hafta içi herhangi bir günden daha yoğun programı olduğunu söyledi. Yüzde 10'u pazar gününün ertesi gün iş başlayacak kaygısıyla geçirdiğini söyledi, yüzde 67'si bu kaygının günün herhangi bir anında geldiğini belirtti.

Katılımcıların yüzde 51'i pazar gününü "işleri tamamlama" günü olarak kabul ediyor. Televizyon kanalı Really'nin yaptığı çalışmada ortalama pazar gününün üç saat 36 dakikası ütü yapmak, çamaşır yıkamak, mutfak alışverişi ve temizlikle geçiyor.

Yetişkinlerin yüzde 35'i eğer eşi evde bir işin ucundan tut diyorsa dırdır yaptığını kabul ediyor. Araştırmaya katılanların üçte ikisi en az ayda bir diğer aile üyeleri ile bir araya gelindiğini belirtti. Ama beşte biri aile üyeleriyle sadece üç saat geçirdiğini söylüyor.

Araştırmada pazar gününün iki saati yemek hazırlamak ve pişirmekle, 26 dakikası yemekle, 3 saat 36 dakikası ev işleriyle, 2 saat 25 dakikası eğlence, çocukları dolaştırmakla geçiyor. Bu toplam olarak 8 saat 45 dakika demek.