BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

CHP’Lİ HAMZAÇEBİ’DEN MAHKEMENİN ‘İLHAN CİHANER’ KARARINA TEPKİ

CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Yargıtay’da davası devam eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner hakkında mahkemenin zorla...

Abone ol

CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Yargıtay’da davası devam eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner hakkında mahkemenin zorla getirilmesi kararına tepki göstererek, “İlhan Cihaner hakkındaki dava siyasi bir davadır. Bir hukuk devleti olsaydı, İlhan Cihaner hakkında böyle bir dava açılmayacaktı” dedi.
Hamzaçebi, TBMM’deki grup toplantı salonunda gerçekleştirdiği Türkiye Engelliler Federasyonu’nu kabulünden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlhan Cihaner ile ilgili kararı nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Cihaner, “Sayın İlhan Cihaner hakkındaki dava siyasi bir davadır. Bir hukuk devleti olsaydı İlhan Cihaner hakkında böyle bir dava açılmayacaktı. Kendisi hukukçudur. Hukukçu bir insanın milletvekili olsa dahi yargı kararlarına uymaması söz konusu değildir. Daha önce BDP hakkındaki kararların hiç biri infaz edilmedi. Böyle bir gerçek ortadayken ben bir hukuk devletinde bunu yorumlamakta zorlanıyorum” dedi.
TBMM Çözüm Komisyonu’nun çalışmalarına ilişkin soru üzerine Hamzaçebi, “AKP ve BDP bir anlaşma gerçekleştirmişler, bir yolculuğa çıkmışlar” dedi. BDP’nin komisyonun Kandil ve İmralı ile görüşme talebinin anımsatılması üzerine Hamzaçebi, “Bunları çok ciddiye alıp değerlendirme yapmam. Terör örgütünün desteği ile el ele omuz omuza vermişler” dedi.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle tutuklanan daha sonra Yargıtay’ın tahliye ettiği CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, 11. Ceza Dairesi’nde yargılanıyor.
(İHA)