BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>KILIÇDAROĞLU, ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN KAYGI VE ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI<br/>İSTANBU...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


KILIÇDAROĞLU, ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN KAYGI VE ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI
İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak partisinin kaygı ve önerilerini anlattı.
CHP’nin “çözüm süreci”ne ilişkin tutumunu açıklayan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin söz konusu sorunların ortadan kaldırılmasına karşı olduğu yolundaki iddialar gerçek dışı siyasi amaçlı söylemlerdir” dedi.
Çözüm sürecine ilişkin CHP’nin kaygılarını 4 maddeyle açıklayan Kılıçdaroğlu, Meclis çatısı altındaki siyasi partilerle görüşmek yerine AK Parti’nin, Öcalan’ı muhatap almayı tercih ettiğini savundu.
Kılıçdaroğlu, silahların susmasının olumlu ve gerekli olduğunu ifade ederek, “Toplumumuzda geçici de olsa bir rahatlık sağlayacaktır. Ancak bu yeterli değildir” diye konuştu.


BURKİNA FASO BAKANI TABURCU EDİLDİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında baygınlık geçiren Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipènè Bassole, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay, konuk bakanın sağlık durumu ilgili bilgi verdi.


YAĞIŞ SELİ BERAREBİNDE GETİRDİ
ADIYAMAN – Türkiye’yi etkisi altına alan serin hava beraberinde yağışları getirdi.
Birçok ilde etkili olan yağışlı hava nedeniyle caddeler sular altında kalırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.


3 AYLAR YARIN BAŞLIYOR
İSTANBUL - İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği üç aylar yarın başlıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayının da içerisinde bulunduğu 3 aylar nedeniyle kutsal mekanlarda hazırlıklar sürüyor.



"SURİYE HİZBULLAH’A GELİŞMİŞ SİLAHLAR VERECEK"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’i gözdağı vererek, Suriye’den "oyunu değiştirecek silahlar" almaya hazır olduklarını söyledi.
Hizbullah lideri ayrıca, Golan Tepeleri’ndeki direnişin yanında olduklarını belirterek, Suriye’ye gerektiğinde askeri destek sağlayabileceklerini ifade etti



SOKAK KÖPEĞİNİ ACIMASIZCA ÖLDÜRDÜLER
HENAN - Çin’de petshopa sokulmak istenen sahipli köpekle oynamak isteyen sokak köpeği, görevliler tarafından darp edildi.
Tüm çabalarına rağmen kaçamayan sokak köpeği, başına aldığı sopa darbeleri sonucunda öldü.
(İHA)