BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

Taşlı saldırının faturası O'na çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'daki taşlı saldırı nedeniyle Artvin Valisi ve Artvin Emniyet Müdürü istifa etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'daki taşlı saldırıların faturası emniyete kesildi.

İçişleri Bakanlığı, taşlı saldırıların ardından 4 müfettişi incelemelerde bulunması için bölgeye göndermişti. İncelemelerin başlamasının hemen ardından ise bölgeden görevden alma haberleri geldi.

İlk bilgilere göre, Artvin Emniyet Müdürü Muhsin Arman, merkeze alındı. Arman'ın yerine ise Hüsrev Salmaner atandı.

VALİ İSTİFAYI YALANLADI

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun da olaylar sonrası istifa ettiği yönündeki haberler yalanladı. Yemlihalıoğlu, yaptığı açıklamada "İstifam sözkonusu değil" dedi.

Artvin Emniyet Müdürlüğünde değişiklik yaşandığını ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, ''Emniyet Müdürümüz Muhsin Armağan'ın soruşturmanın selameti açısından görev değişikliğinin uygun olacağını belirtmesi üzerine bu göreve Hüsrev Salmaner atandı. Armağan ise merkezde görevlendirildi. Tabi bu geçici bir görevlendirme'' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ÖFKESİNE MARUZ KALDI İDDİASI

İddialara göre Artvin Emniyet Müdürü'nün olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü ve görüşme sırasında yaşananlardan dolayı, Erdoğan'ın öfkesine maruz kaldığı belirtiliyor.