BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

Kaymakamın sır dolu ölümü

Balıkesir Havran Kaymakamı Orhan Balcı evinde vurulmuş halde bulundu

Abone ol

Balıkesir’in Havran Kaymakamı Orhan Balcı, evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Balcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Balıkesir'in Havran Kaymakamı Orhan Balcı, evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Balcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki Kaymakamlık Lojmanı'ndan bir el silah sesinin duyulması üzerine, Kaymakam Orhan Balcı'nın makam şoförü ve koruması içeriye girdi.

Sağ göğsünden tek kurşunla yaralanmış halde bulan Balcı, Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı. Balcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Üzücü bir olay yaşadık. Kaymakamımızın intihar ettiğini duydum. Hastaneye kaldırmışlar ama kurtarılamamış. Ben de şu anda yoldayım" dedi.

PROTOKOL KRİZİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Türkiye, evinde silahla vurulmuş halde bulunan Balıkesir'in Havran Kaymakamı Orhan Balcı'yı yaklaşık üç ay önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadığı protokol krizinde tanıdı.

Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenleri için Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyüne gitmişti. Çanakkale kahramanı Seyid Onbaşı'nın kabri başında yapılan anma töreninde konuşma sırası CHP Lideri'ne en son gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na en son söz verilmesini "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu? Niye oluyor? Çünkü bu kaymakamlar, valiler hükümetin kaymakamları, hükümetin valileri" sözleriyle eleştirmişti.

Havran Kaymakamı Orhan Balcı ise kendisini "Protokol sıralaması doğrudur. Sayın Gürsel Tekin'le polemiğe girmek istemiyorum. Törenlerde genellikle protokolde en üst düzeyde olan kişiler son olarak konuşur. Bu genellikle böyle olur. Sayın Kılıçdaroğlu'da bir partinin Genel Başkanı olduğu için bizim de üstümüzde olduğu için son sırada konuşturduk. Burada yanlışlık yoktur doğru bir protokol uygulamasıdır" sözleriyle savunmuştu