BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  EKONOMİ

Taşeron işçilere kadroda son durum 20 maddelik tasarı geliyor

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek son durum ne? 800 bine yakın işçi taşeron işçiler yıl sonunda kadroya geçecek. Taşeron işçiler kadroya geçmesiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye başlıyor. Taşeron işçiler için 20 maddelik yeni tasarı geliyor.

Abone ol

Taşeron işçiler için kadroya sayılı günler kaldı. Yıllardır beklenen taşeron işçiler 2017'nin sonunda kadroya geçecek. Herkes merakla taşeron işçilerin hangi statüden kadroya geçeceğini, nasıl yer alacaklarını merak ediyor. Sizler için taşeron işçileri derledik. 

Başbakan Yıldırım ile yapılan kapalı toplantıda taşeron işçilerin kadro sorununun niçin yılsonuna kadar çözülmek istendiği sorusu bizzat Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Bozdağ, “Bu işi yılsonuna kadar çözmek istiyoruz. Aksi halde iş 2018 yılına kalırsa seçim yatırımı için taşerona kadro verdiğimiz iddia edilir. Onun için acele ediyoruz” dedi.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN 20 MADDELİK KANUN TASARISI!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, devlette 441 bini kamu kurumlarında, 330 bini de belediyelerde olmak üzere toplam 771 bin taşeron işçi çalıştığını, bu işçiler için 20 maddelik çerçeve bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını söyledi. Ağbal taşeron işçi maaşlarının ağırlıklı olarak 2 bin lira ila 2 bin 250 lira seviyesinde olduğunu, ancak 7- 8 bin lira alan taşeron işçilerin de olduğunu bildirdi. Bakan Ağbal, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda taşeron işçilere ilişkin torba tasarıyla yaptıkları ücret sınırlamasının sadece 8 bin taşeron işçiyi kapsadığını belirtti. Taşeronla ilgili çalışmalarda geç kalmadıklarını ifade eden Ağbal, “Teknik çalışmalar bitti. EKK'da görüşüp Bakanlar Kurulu ve ardından Meclis'e sevk edeceğiz. Çok uzun bir kanun tasarısı olmayacak. Belki 20 maddelik bir çerçeve kanun olacak. Çok kısa sürede geçeceğini düşünüyoruz” dedi.