BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taş çocuklarla ilgili şok iddia

Para karşılığı PKK adına taş attığı iddia edilen çocuklar, örgütün eylemleri hız kesince bakın ne yapmış?

Abone ol

Adana'da geçen yıl 20 dakika arayla iki kuyumcunun camını kırıp vitrinden 18 bin lira değerinde altın bilezik çalan kar maskeli 17 yaşındaki M.Ç. ile 16 yaşındaki A.B., yakalandı.

Para karşılığı terör örgütü adına korsan gösterilere katılıp, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli atmaktan çok sayıda kaydı olan şüphelilerin, son zamanlarda eylem yapılmadığı için parasız kalıp hırsızlık yaptıkları ileri sürüldü.

İlk hırsızlık girişimi Seyhan İlçesi'nin Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Vefa Caddesi'nde meydana geldi. Yüzleri kar maskeli 2 hırsız, motosikletle cadde üzerinde bulunan Bozdoğan Kuyumculuk'a geldi. Hırsızlardan biri motosikletten inerek kuyumcunun camını kırdı. Camın tam olarak kırılmaması nedeniyle altın alamayan saldırgan, arkadaşının çalışır vaziyette beklettiği motosiklete binerek olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen ekipler, eşkal belirlemek için çevrede araştırma yaparken, olaydan 20 dakika sonra Şakirpaşa Mahallesi'nin Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan Baran Çetinkaya Kuyumculuk'a saldırı gerçekleştirildi. Kaldırım taşı ile kuyumcunun camını kıran maskeli saldırgan vitrinde bulunan 18 bin lira değerindeki 12 bileziği çaldı. Saldırgan altınlarla birlikte ara sokakta kendisini bekleyen arkadaşının motosikletine binerek kaçtı. Kar maskeli hırsızın vitrin camını kırıp altınları aldığı an ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

KISA SÜREDE TESPİT EDİLDİ

Her iki olayın da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Şakirpaşa Mahallesi'nde geniş çaplı araştırma başlattı. Güvenlik kamerasındaki görüntülerden yola çıkan ekipler, camı kırıp altınları çalanın 'Çaça' lakabıyla tanınan A.B. olduğunu tespit etti. Polis, hırsızlık, terör örgütü lehine korsan gösteri düzenlemek suçlarından birçok kez işlem yapılan A.B.'yi, ardından da motosikleti kullanan M.Ç.'yi evlerinde yakaladı. Çocuk Şubesi'ne teslim edilen iki zanlı suçu birbirlerinin üzerine attı.

PARAYLA KORSAN GÖSTERİLERDE

Yakalanan zanlılardan M.Ç.'nin 7'si hırsızlık 20, A.B.'nin ise 19'u hırsızlık toplam 20 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Zanlıların ayrıca para karşılığında terör örgütünün korsan gösterilerine katıldıkları da fotoğraflarla tespit edildi. M.Ç. ve A.B.'nin son zamanlarda korsan gösteriler yapılmaması nedeniyle parasız kaldıkları ve bu yüzden kuyumcu hırsızlığı yaptıkları ileri sürüldü. M.Ç.'nin aynı zamanda Şakirpaşa Mahallesi'nde Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nu basıp bir öğretmeni dövdüğü de görüntülerle belirlendi. Adliyeye sevk edilen iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.