BIST 10.265
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,35
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan MHP'ye ırkçı suçlaması

Murat Karayılan verdiği son röportajda MHP ve CHP'ye ağır bir şekilde yüklendi. Özellikle MHP ile ilgili sözleri çok ağır.

Abone ol

İNTERNETHABER - İmralı mektubuyla ilgili açıklamalar yapan Murat Karayılan, yeni süreçle ilgili MHP'ye çok ağır suçlamalar yöneltti.

"CHP ve MHP savaşmak mı istiyor" diyen Karayılan şunları söyledi;

"Başta MHP ve kısmen de CHP olmak üzere bazı kesimler sanki Türkiye’de bir felaket olmuş, Türkiye parçalanacakmış gibi bir havayla, saldırgan bir dil kullanıyorlar. Halbuki orada, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana Kürt sorununun çözümü için ortaya konulmuş olan en makul, yine Türklerin ve Kürtlerin hassasiyetini en incelikli bir biçimde dikkate alarak çizilen bir çerçeve söz konusudur.

SAVAŞMAK İSTİYORSANIZ SAVAŞIRIZ

Ben bu kesimlere söylüyorum: “Siz daha ne istiyorsunuz? Savaşmak mı istiyorsunuz? Ee savaşırsanız biz de 50 yıl daha savaşabiliriz. Siz bizi bitiremezsiniz; PKK’yi ve Kürt halkını bitiremezsiniz."

DEVLET BAHÇELİ'Yİ DİNLEMİŞ

Murat Karayılan özellikle MHP'nin tavrından rahatsız olmuş. Bu konuda şunları söylemiş;

"Biraz önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis’te yaptığı konuşmayı dinledim. 8 maddelik bir çözüm önerisi sundu. Sunduğu çerçeve tamı tamına Kürt halkına ve PKK’ye karşı topyekun bir soykırımı öngören bir çerçevedir. Bir türlü anlam veremiyorum: Milliyetçi de olsa, ırkçı da olsa, madem bu ülkede bir partiyse, bu ülkedeki gerçekliği bu kadar görmezlikten gelme nasıl sürdürülebiliyor ve halen insanlar böyle bir bakış açısına nasıl inanabiliyor?"