BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.411,12
HABER /  POLİTİKA

Tartışmalı KONUK!

Darfur'daki olaylar nedeniyle tepki göre Sudan cumhurbaşkanı Ankara'da...

Abone ol Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet El Beşir, resmi ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. İnsan Hakları izleme örgütleri, bu ziyareti şaşkınlık verici olarak niteledi.

Ankara'ya kalabalık bir heyetle gelen konuk cumhurbaşkanı, Esenboğa Havaalanı'nda Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara Valisi Kemal Önal tarafından karşılandı.

Anıtkabir'i ziyaret eden El Beşir daha sonra Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi.

Görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen El Beşir, Darfur'daki olaylara ilişkin sorularla karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Gül'e ise Ortadoğu'da son dönemde yaşanan gelişmeler soruldu. Gül, gelişmelerin kaygı verici olduğunu ve bir an önce durması gerektiğini kaydetti.

TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelecek olan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir, Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

El Beşir yarın İstanbul'a geçecek

El Beşir, beraberindeki heyetle yarın Ankara'dan İstanbul'a geçerek, burada TOBB ve DEİK ile Türk ve Sudanlı işadamlarının yer alacağı toplantıya katılacak.

Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir, İstanbul'daki temaslarının ardından 23 Ocak Çarşamba günü Türkiye'den ayrılacak.

İnsan Hakları Özleme Örgütü'nden Türkiye'ye çağrı

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Türkiye'den, Ankara'yı ziyaret eden Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir'e, Darfur bölgesindeki insan hakları ihlallerine son vermesi için baskı yapmasını istedi.

Merkezi New York'taki örgütün Afrika müdürü Georgette Gagnon, yaptığı açıklamada, kitlelerin insan haklarını ihlal etmekten sorumlu tutulan bir liderin Türkiye'ye davet edilmesinden şaşkınlık duyulduğunu belirtti.

Darfur'da yaklaşık 200 bin kişinin öldüğü, 2.5 milyon kişinin ise evlerini terkettiği bildiriliyor.