BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,69
ALTIN 2.407,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook KARANLIĞI

Facebook'a para yatıran adam bir barış düşmanı. İnsanın koyun gibi olduğuna inanıyor.

Abone ol

The Guardian'da son günlerin çılgınlığı Facebook üzerine bir yazı yayınlandı. "With friends like these" (Böyle dost) başlıklı yazı Tom Hodgkinson imzasını taşıyor ve facebook'un "karanlık yüzünü" anlatıyor. Facebook'u hayata geçiren Peter Thiel'in bir barış düşmanı olduğunu ilan ediyor.

FACEBOOK'UN ARKASINDAKİ KARANLIK 
 Facebook fikriyle kendine gelen gençleri geri çevirmeyip, fikirlerine para yatıran Peter Thiel: 40 yaşında, silikon Vadisi yatırımcısı, fütürist bir felsefeci. Başlanıçta 500 bin dolar yatırdığı facebook'un değeri şimdi 15 milyar dolar. Ancak Thiel'in bundan ayrı karanlık bir yüzü var. Serbest piyasaya inanan Amerikalı bir muhafazakar olan Thiel bir BARIŞ DÜŞMANI. Savaş karşıtlarının internet sitelerini çökertip "barış isteyenlere" ders veriyor.
Kafayı hırsa ve güce takan bu adam "insanların koyun gibi olduğunu, anlamlı veya anlamsız ayırt etmeden birbirlerinin davranışlarını taklit edeceklerini" savunan bir felsefeye inanıyor.
Ve facebook çılgınlığına bakacak olursak inandığı şeyin gerçek olduğunu gözlerimizle görebiliyoruz.
FACEBOOK'A BAĞLAN HAYATTAN KOP

Hodgkinson "Tüm dünyadaki insanları birbiriyle tanıştıracak sosyal klüp" olan facebook sizi gerçekten sosyal yapıyor mu?" diye soruyor: Ve acıtıcı cevabı veriyor:

"Gerçek şu ki facebook'a bağlanınca, hayattan kopuyorsunuz. Arkadaşlarınızla konuşmak, birlikte yemek yemek, dans etmek, içmek yerine onlara sanal dünyadan notlar ve fotoğraflar gönderiyorsunuz.  Bir cumartesi akşamı facebook'un başında, yalnız başına içerek hayattan izole oluyorsunuz.

TÜM GİZLİ BİLGİLERİNİ ORTAYA DÖK

Bir de önümüzde duran başka bir karanlık tarafı var. Hakkınızdaki bütün özel bilgileri bütün istihbarat servislerinin kullanabileceği şekilde ortalara seriyorsunuz.

Aptallaşıyorsunuz: Aynı lisedeki gibi ne kadar çok arkadaşınız olursa o kadar popüler oluyorsunuz. Hatta Facebook Dergisi'nde "arkadaşlarınızı ikiye katlamanın yolu" anlatılıyor...