BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Lucescudan dönüş sinyali

Lucescu Türkiye'ye dönüş sinyali verdi. Sivas'ın şampiyon olamayacağını söyledi.

Abone ol

Antalya'da kamp yapan Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk futbol takımının teknik direktörü Mircea Lucescu, Donetsk'den sonra tercihinin direkt Türkiye olacağını söyledi.
     
Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü olan ve halen Shakhtar Donetsk'in teknik direktörlüğünü yapan Mircea Lucescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiğini, hiçbir zaman unutmadığını belirterek, ''Türkiye'yi her zaman çok özlüyorum. Eğer imkan olursa bundan sonra tercihim direkt Türkiye olacak'' dedi.
     
Özellikle İstanbul'da balık yemeyi ve gezmeyi çok özlediğini anlatan Lucescu, fırsat bulduğu zaman İstanbul'a giderek özlem gidereceğini söyledi.
     
''BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUKTA DAHA ŞANSLI''

Türkiye liglerindeki önemli maçları takip ettiğine işaret eden Lucescu, şöyle konuştu:
     
''Türkiye'de sporu, özellikle önemli maçları takip etmeye çalışıyorum. Şu anda Sivasspor lider. Çok iyi bir takım. Sivas lider, ama bana göre şampiyon olacağına ihtimal vermiyorum. Şampiyonluk yarışı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçer. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi, Galatasaray'ın UEFA maçları şampiyonlukta etkili olur. Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa maçlarına ağırlık vereceklerdir. Bu nedenle de lige fazla asılmayabilirler. Bu nedenle şampiyonlukta Beşiktaş; Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre biraz daha şanslı.''
     
EN BEĞENDİĞİ CARLOS VE ALEX

Lucescu, Türkiye liglerinde şu anda oynayan en iyi oyuncuların kendisine göre Fenerbahçe'de oynayan Roberto Carlos ve Alex De Souza olduğunu da vurgulayarak, ''Fenerbahçe'den Roberto Carlos ve Alex'i çok beğeniyorum. Onları takip ediyorum. Özellikle Alex çok iyi bir oyuncu'' diye konuştu.
     
Lucescu, ''Türkiye'den transfer teklifleri alıyor musun? Hangi takıma gelmek istersin'' sorusuna da şu yanıtı verdi:
     
''Türkiye'den çok sayıda transfer teklifi alıyorum ama ben şu anda Shakhtar Donetsk'in teknik direktörüyüm. Burada çalışırken başka bir takıma transferi düşünemem. Sözleşmem bittiğinde çalışmak için ilk tercihim Türkiye olacak.''