BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.455,14
HABER /  GÜNCEL

İsim benzerliği YAKTI

İsim benzerliği yüzünden dokuz gün hapis yattı. AİHM'ye başvuruyor...

Abone ol

Adapazarı’nda, evi kurşunlandığı için polis merkezine şikayete giden Mehmet Çelik, mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle tutuklandı. İsim benzerliğinden kaynaklanan yanlışlık, Çelik’in eşinin savcılığa başvurması üzerine 9 gün sonra düzeltildi.

Mehmet Çelik (36), 25 Aralık 2007’de evinin kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kurşunlanması üzerine Cumhuriyet Polis Merkezine şikayette bulunmaya gittiğini, polis ekiplerinin eve gelerek inceleme yaptığını söyledi.

Daha sonra ifade vermek için yeniden polis merkezine götürüldüğünü kaydeden Çelik, hakkında "mal beyanında bulunmamak" suçundan 10 günlük hapis cezası kararı olduğu gerekçesiyle tutuklandığını belirterek, şunları söyledi:

"İfade verdikten sonra bana Konya’da mal beyanında bulunmadığım gerekçesiyle tutuklandığımı söylediler. Ben Konya’da hiç yaşamadığımı, orayla bir alakam olmadığını söyledim. Ama kimse dinlemedi. Bana, ’senin ismin Mehmet Çelik değil mi?’ dediler. Ben de evet adım Mehmet Çelik ama bir isim benzerliği olabileceğini söyledim. Hatta Konya’daki kişiyle sadece adım ve soyadım tutuyordu, onun dışında anne ve baba adı farklıydı. Buna rağmen beni dinlemediler. Konya 3. İcra Ceza Mahkemesinin emriyle tutuklandığımı belirterek, beni polis merkezinden

AİHM’E BAŞVURACAĞIM"

Mehmet Çelik, suçu yokken tutuklandığı için büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eşime suçum yokken tutuklandığımı bildirdim. Eşim, cumhuriyet savcılığına başvurarak, haksız yere tutuklandığımı bildirdi. Savcılık, Konya’daki avukatla irtibat kuruyor. Avukat evrakı buraya fakslıyor.

Evrak incelendiğinde, beni yanlışlıkla tutukladıklarını anlıyorlar. 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra, 2 Ocakta tahliye edildim. Yeni yıla cezaevinde girdim. Haksız yere 9 gün hapis yattığım için AİHM’e başvuracağım. Daha önce hiç cezaevine girmemiştim." Diğer yandan, Ferizli L Tipi Cezaevi yetkililerinden, Çelik’in 25 Aralık gecesi cezaevine konulduğu, kayıtlarda 8 gün hapiste tutulduğunun görüldüğü öğrenildi.