BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  GÜNCEL

Haremlik-selamlık fitness

Bayrampaşa Belediyesi halkın ucuz fiyata yararlanabileceği bir spor salonu açtı.

Abone ol

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi, ilçe halkının daha ucuz fiyata yararlanabileceği bir spor salonu açtı. Fitness salonunda kadınlar ayrı, erkekler ayrı salonlarda çalışıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, talebin kadınlardan geldiğini söylüyor.
Bayrampaşa Belediyesi'ne ait Terazidere Sporevi, 4 bin metrekarelik bir tesis.

Tesiste, yüzme havuzundan, aletli jimnastiğe, saunadan Türk ve Fin hamamlarına, hatta vitamin barına dek bir spor merkezinden bulunması gereken neyse fazlasıyla var. Üstelik üyelik aidatı da özel tesislere göre bir hayli düşük; yıllık 900 YTL.

Kadınlar memnun

Spor salonunu muadillerinden ayıran önemli bir özellik var. Diğer salonlardan farklı olarak kadınlarla erkekler ayrı salonlarda faaliyet gösteriyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, "Bu tür yerlere gitmeyi planlayıp da, bilhassa hanım kardeşlerimiz, gidemedikleri serzenişleri gelmeye başladı. Artık hanım kardeşlerimiz İstanbul'da aynı fitnessları kullanabilirler. İstedikleri yerlerde ayrı gidecekleri imkanlarla alternatif ürettiğimizi düşünüyorum. Yoksa ben insanın insan olma özelliğinde birbirinden farklı olmadığını düşünüyorum" diyor.

Uygulama kadınları erkeklerden tecrit mi ediyor, yoksa evlerinden daha rahat çıkmalarını mı sağlıyor? Kadınlar konuşuyor:
* "Bayan bölümü olduğu için herşeyimiz rahat burada. Erkeklerle bir olsa gelmezdik."

* "Hiçbir erkek bu tarafa giremiyor. Gayet rahat sporunu yapabiliyorsun. Öbür türlü istediğin gibi giyinemezsin, istediğin hareketi yapamazsın."

* "Erkek-kadın ayrı olduğu için burası daha rahat bizim için. Erkeklerle birlikte olsa gelmezdik. Spor yaparken rahat soyunup giyinebiliyoruz. İstediğimiz şekilde gerektiğinde başımızı açıyoruz, istediğimiz şekilde hareket ediyoruz."

* "Daha önce eşimle gidiyordum. Onun gelme imkanı olmadığından izin vermiyordu. Tek çare bay-bayan ayrı olabilme imkanının yakalamaktı. Şimdi böyle olunca izin veriyor."

"Eleştirilere açığız"
Bayrampaşa Belediye Başkanı Bürge de, haremlik-selamlık eleştirileri gelebileceğinin farkında: "Yılların Belediye Başkanı olarak birşey yapmazsanız, size eleştiri gelmez. Birşey yapacaksınız ki, bunun müsbet veya menfi tarafları konulsun. Biz eleştirilere açığız..."