BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,56
ALTIN 2.475,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tartışma yaratan o isim Erdoğan'ın fikriymiş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi isminin verilmesinin Başbakan'ın fikri olduğunu söyledi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Batman'da çözüm sürecini değerlendirdi. Sürecin barış ve huzur için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Bakan Yıldırım, Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi 'nin isminin verilmesinin de Başbakan Erdoğan 'ın fikri olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Batman Valiliği'ni ziyareti sırasında çözüm sürecinin önemini ''Barış ve huzur içerisinde yaşamak için bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım'' sözleri ile anlattı.

NTV'nin haberine göre, AK Parti hükümeti olarak son 30 yılın en büyük siyasi inisiyatifi aldıklarını açıklayan Yıldırım, hem terör örgütü temsilcilerine hem de siyasi partilere seslendi:

''Şimdi güven ve istikrara huzuru da eklemenin zaman gelmiştir. Bilindiği gibi çözüm süreci tarihi bir fırsattır. 30 senedir bu riski bu inisiyatifi maalesef hiçbir siyasi iktidarlar almadı. Bu büyük buluşmayı kucaklaşmayı akamete uğratacak sekteye uğratacak faaliyetler oluyor.

Ben terör örgütü temsilcilerinin, siyasi partilerin çok daha sorumlu daha dikkatli davranmaları, açıklamalarında buna özen göstermeleri ülkemizin selameti için 76 milyon insanımızın kardeşliği için hayati öneme sahip olduğunu düşünüyorum.''

'EMDİĞİMİZ SÜT BURNUMUZDAN GELDİ'

Bakan Yıldırım, yarın açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın yapılış sürecinde yaşanan sıkıntıları da şu sözlerle anlattı:

''Biz bu havalimanını yaptık ama gelin bize sorun emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Yani şantiyede tehditler, makinaları yakmalar, çalışanları kaçırmalar bütün bunlara rağmen yaptık. Şerafettin Elçi adının verilmesi Sayın Başbakanımızın fikridir.''

'ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRLİKTE YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, çözüm sürecinin etkisinin en çok Batman'da hissedildiğini açıkladı.

Şimşek, ''Çözüm süreciyle birlikte yatırımların önü açılmıştır. En çok bunu birebir hisseden Batman'dır. Bölge illeri arasında çok ciddi rağbet var ilgi var biz de bu ilginin istihdama dönüşmesini yatırımlara dönüşmesi, ihracaata dönüşmesi için çalışıyoruz'' dedi.

İki bakan daha sonra Batman'da 50 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezini açtı.

Bakan Yıldırm burada yaptığı konuşmada da, artık ölümlerin yaşanmadığını vatandaştan çözüm sürecine sahip çıkmalarını istedi.