BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.438,51
HABER /  DÜNYA

’’Gezi Parkı ekonomimizi test etti’’

Partisinin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlediği iftar programına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nuret...

Abone ol

Partisinin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlediği iftar programına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Yaşanan Gezi Parkı olaylarının Türkiye Ekonomisini test ettiğini belirtti.

’’GEZİ PARKI OLAYLARI EKONOMİMİZİ TEST ETTİ’’
Yaşanan Gezi Parkı olaylarının Türkiye Ekonomisini test ettiğini belirten Grup Başkan Vekili Canikli, ekonomiye hedeflenen etkiyi yapmadığını kaydetti. Canikli; “Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarı bozmaya yönelik uluslar arası bir arenada oyun oynandı. Ancak bu durum sadece Türkiye ekonomisinde zayıf bir etki meydana getirdi. Oysaki hedeflenen Türkiye ekonomisini ve siyasetini olumsuz yönde ters düz etmeye yönelik organize olaydı. Fakat sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye ekonomisi sadece test edilmiştir bu da Türkiye ekonomisinin uluslar arası arenada gücünü göstermiştir.
Yaşanan bu olaylar bizden önce meydana gelseydi bütün göstergeler yerinden oynardı. Bilindiği gibi bir anayasa kitapçığının fırlatılması ülke ekonomisini ne hale getirmişti.”dedi.

CANİKLİ DEMİRYOLU GÜZARGAHINI AÇIKLADI
Bölge gündemine yönelikte değerlendirmelerde bulunan Canikli demiryoluyla ilgili Giresun ve Trabzon’un istediklerinin aynı anda gerçekleşeceğini kaydetti. Demiryolunun Giresun’un beklentileri doğrultusunda gerçekleşeceğini ifade eden Canikli; “Demiryoluyla ilgili iki proje bulunmaktadır. Bu projelerden birincisi Gümüşhane’den Tirebolu ve buradan Trabzon’a uzanan güzergah. Diğer ikincisi ise Gümüşhane’den Trabzon’a ve buradan da Giresun’a ulaşacak projedir.Bu iki projeden hayata geçecek olan biri olacaktır. Bu tercih de güzergah şartlarına ve ekonomiye göre yapılacaktır. Şu aşamada yapılan değerlendirmede Güzergah Gümüşhane’den Trabzon ve buradan Giresun’a ulaşacak proje öne çıkmaktadır.Çünkü Tirebolu Gümüşhane güzergahının heyelanlı bölge olması ve ekonomik olmamasıdır. Ancak önemli olan demir yolunun Giresun’a ulaşması ve Giresun’un demiryolundan faydalanabilmesidir. Giresun’un bu isteği ve hedefi de gerçekleşmiş olacaktır” dedi.
(İHA)