BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tunus’taki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta Halk Hareketi Partisi lideri ve Ulusal Kurucu Meclis Üyesi Mohamed Brahmi’ye düzenlenen silahlı saldırıyı şidd...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta Halk Hareketi Partisi lideri ve Ulusal Kurucu Meclis Üyesi Mohamed Brahmi’ye düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Tunus’ta Halk Hareketi Partisi lideri ve Ulusal Kurucu Meclis Üyesi Mohamed Brahmi’nin bugün Tunus’taki evinin önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

’’TÜRKİYE TUNUS İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAKTIR’’
"Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Tunus halkına başsağlığı diliyoruz. Tunus’un siyasi istikrar ve güvenliğini hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tunus’ta demokratikleşme yolunda elde edilen kazanımların korunabilmesi ve devam etmekte olan reformların zarar görmemesi için itidal ve teenniyle hareket edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Türkiye, dost ve kardeş Tunus ile dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket etmeyi sürdürecektir."
(İHA)