BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Gürsel Tekin’den gözaltılara tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan CHP’li gençlerle i...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan CHP’li gençlerle ilgili açıklama yaptı. Tekin, “Siz içinize demokrasiyi hazmedebildiyseniz bu tepkilere hazırlıklı olacaksınız” dedi.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapan CHP Başkan Yardımcı Gürsel Tekin, “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemler otoriter ülkelerde olan süreçlerdir. Başbakan’ın bu kadar olağanüstü bir güvenlikle çok fazla güzergahlara gidip gelmesi bizimde anladığımız durum değildir. Çok sayıda korumanın olmasının arka planını tamda anlamış değiliz” dedi.
‘Bütün demokratik ülkelerde siyasetçilere tepki olur’ diyen Tekin, “Siz ülkeyi yönetiyorsanız bu tepkilere alışık olacaksınız. Bugün burada ne oldu tam bilmiyoruz. Başbakanın Türkiye’de gidişleri ve gelişleri sorun haline dönüştü. Burada bir yurttaş tepki göstermiş olabilir. Emniyetten aldığım bilgide bir vatandaşın güzergah esnasında el kol hareketleri ile tepki gösterdiğini ifade ettiler. Siz içinize demokrasiyi hazmedebildiyseniz bu tepkilere hazırlıklı olacaksınız” diye konuştu.
Gözaltındaki gençlerin serbest bırakılmasını isteyen Tekin, “Burada siyasal çalışmalarını yapan CHP Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı ve iki tane gençlik kollarındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekiyor. Ve bu gözaltılar olurken taksici bir vatandaş bu tepkiye tepki göstererek müdahale etmiştir ve taksici arkadaşımızı da ifadeye çağırmışlardır” dedi.
Olayı anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Tekin, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulunarak basın açıklamasının bitirdi.