BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Vizyonda bu hafta

Merakla beklenen Wolverine’nin gösterime girdiği bu hafta, 7 yeni film sinemalarda. Sadece bir yerli yapımın vizyona gireceği bu hafta, Wolv...

Abone ol

Merakla beklenen Wolverine’nin gösterime girdiği bu hafta, 7 yeni film sinemalarda. Sadece bir yerli yapımın vizyona gireceği bu hafta, Wolverine büyük ilgi uyandıracağa benziyor.

Wolverine (The Wolverine)
X-Men hayranlarının uzun süredir merakla beklediği Wolverine (The Wolverine)’in yönetmenliğini James Mangoldüstleniyor. Başroldeki Hugh Jackman’a eşlik eden isimler Tao Okamoto, Rila Fukushima ve Hiroyuki Sanada. Filmde Logan (Wolverine) bu kez bir arkadaşına yardım etmek için Japonya’ya gidiyor. Ölümsüzlük yeteneğini kaybeden Logan hem ölümcül düşmanlarla hemde kendi geçmişiyle mücadele ediyor. Logan Japonya’da gerçek aşkı Mariko’nun da peşine düşüyor. Wolverine, adında X-Men geçmeyen ilk film olarak karşımızda...

Karanlık Cinayetler (The Frozen Ground)
Nicolas Cage ve John Cusack’ı buluşturan Karanlık Cinayetler (The Frozen Ground)’in yönetmen koltuğunda Scott Walker oturuyor. Filmin başrollerinden biri de genç oyuncu Vanessa Hudgens. Gerçek bir hikayeden uyarlanan gerilim türündeki film 80’li yıllarda geçiyor. Karanlık Cinayetler, Robert Hansen adlı seri katilin hikayesini anlatıyor. Filmde katili Cusack canlandırıyor. Cage ise eyalet polisi rolünde karşımıza çıkıyor. İkili 1997 yılında birlikte rol aldıkları Con Air’den uzun yıllar sonra yeniden aynı filmde...

Aşkın 10 Kuralı (10 Regole Per Fare Innamorare)
Yönetmenliğini Cristiano Bortone’nin yaptığı Aşkın 10 Kuralı İtalyan yapımı bir komedi. Başrollerinde Piero Cardano,Pietro Masotti ve Trio Medusa’nın yer aldığı filmde kadınlar konusunda çapkın babasına hiç benzemeyen genç bir adamın aşık olduğunda babasının yardımını alarak sevdiği kadını elde etme çabaları anlatılıyor. Oğluna uyması için 10 emir veren babanın emirleri tüm kadınların kalbini kazanmak için geçerli kurallardır. Filmin çekimleri Roma ve Laizo’da gerçekleştirildi.

Sanal Hayatlar (Disconnect)
Yönetmenliğini belgeselci Henry Alex Rubin’in üstlendiği Sanal Hayatlar (Disconnect) internetin modern dünya insanının başına açtığı dertleri anlatan bir dram. Birbirinden farklı üç hikaye üzerine kurulu filmin oyuncu kadrosu hayli kalabalık. 32. İstanbul Film Festivali programında da yer alan filmde Alexander Skarsgård, Jason Bateman, Paula Patton, Frank Grillo ve Andrea Riseborough gibi isimler yer alıyor. Bebeklerini kaybeden bir çift, okul arkadaşlarının başına bela olan ve bunu internetten de sürdüren iki liseli ve son olarak henüz reşit olmayan sanal striptizci genç ile peşindeki muhabir. Film Toronto ve Venedik Film Festivallerinde de gösterilmişti.

Son Konser (A Late Quartet)
Hollywood’un iki tecrübeli ismi Christopher Walken ve Philip Seymour Hoffman’ın başrolünde olduğu Son Konser (A Late Quartet) Amerikan yapımı bir dram. Yönetmenliğini Yaron Zilberman’ın üstlendiği filmde Walken ve Hoffman’a Catherine Keener eşlik ediyor.Film yirmi beş yıllık sanat hayatına yakalandığı parkinson hastalığı nedeniyle son vermek zorunda kalan çello sanatçısı Peter’i konu alıyor.

Camille Claudel, 1915
Başrolünde başarılı oyuncu Juliette Binoche’un olduğu Camille Claudel, 1915 bu yıl gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali kapsamında izleyici ile buluşmuştu. Filmde Binoche’a Jean-Luc Vincent ve Robert Leroy eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda oturan isim ise Bruno Dumont. Fransa yapımı olan biyografi türündeki film 1900’lü yılların başında yaşamış olan Fransız heykeltraş Camille Claudel’in gerçek hayat hikayesinden uyarlandı. Sevgilisinin terk ettiği Camille, ailesi tarafından bir akıl hastanesine yatırılır. Günün birinde kardeşinin ziyareti ile umuda kapılan Camille o güne kadar hayattan kopmuş halde 30 yıl geçirirmiştir.

Süper İncir
Yönetmenliğini Kerem Sarı’nın üstlendiği Süper İncir bir Ege komedisi. Filmin başrollerini Zafer Kaya, Volkan Baş, Ece Yentür ve Gülnihal Demir paylaşıyor. Süper İncir, Aydın ilinin ünlü tarım ürünü olan incirin tanıtımını yapmak amacıyla çekildi. Yönetmenin de doğum yeri olan Aydın’ın tarihi mekanları filmin çekimlerinde kullanıldı. Fantastik hikayesi ile dikkat çeken filmde, tarih öncesinden bir mumyanın mezarının farkında olmadan açılmasıyla köyde tuhaf olaylar yaşanmaya başlıyor.
(İHA)