BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Bakanlardan çağrı merkezi açılışı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma. Haberleştirme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Batman’da Bestcom çağrı merkezinin açılışını y...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma. Haberleştirme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Batman’da Bestcom çağrı merkezinin açılışını yaptı.
Batman Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Şimşek ve Yıldırım daha sonra Batman Ticaret Borsası binasında hizmet verecek olan Bestcom çağrı merkezinin açılışını yaptı.
Açılış öncesi konuşama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin yaptığı reformlar sayesinde Türkiye’nin telekomünikasyonda çağ atladığını belirterek, “İşte bugün açılışını yaptığımız bu çağrı merkezi, bunun bir yansımasıdır. Telekomünikasyon sektörü yılda yüzde 20 büyüyor” dedi.
Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetinin büyük riskler alarak kardeşliği birlik ve beraberliği çok büyük şekilde ileriye taşıyacak çözüm süreci ile ilgili her türlü adımı attığını belirterek, “Çözüm süreci ile ilgili herkese sorumluluk düşüyor. Bu sadece hükümetin bir sorumluluğu değil. Sizlerin bu sürece sahip çıkmasını istiyorum. Çünkü maalesef içerde ve dışarıda bu süreci istemeyenler var. Yakın zamanda da gördük bir çok çevre bu ülkenin gelişmesini büyümesini belli noktalara gelmesini istemiyor” dedi.
Daha sonra konuşan Binali Yıldırım, eskiden bacasız fabrika denince turizmin akla geldiğini ancak şimdi ise Türkiye’nin yeni bacasız fabrikalarının olduğunu ifade ederek, “Bilişim sektörü geliştikçe bilişim sektörünün içinde iş alanları gelişir. Çağrı merkezleri Türkiye de çok eski değil bu dünyada da eski değil bunun 15 yıllık bir mazisi var. Bu sektörün dünyada 400 milyara cirosu var. Türkiye bu işe dünyaya göre biraz geç başladı. Dünyada 250 kişiye bir çağrı sandalyesi düşerken ülkemizde halen 2 bin kişiye bir çağrı sandalyesi düşüyor. Bu hizmet sektörü ile 300 bin insanımıza iş aş verme imkanımız var” dedi.
Konuşmalar sonrasında çağrı merkezinin açılışını yapan Bakan Şimşek ve Bakan Yıldırım daha sonra merkezi gezdi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek telefonun başına geçerek rast gele bir numara çevirdi. Türk Telekom ev telefonları tarifesini anlatan Bakan Şimşek, daha sonra karşıdaki vatandaşa kimliğini açıkladı. Bakan Şimşek ile telefonda konuşan vatandaş, Türkiye’nin bir ucu olan Batman’dan çağrı merkezinden aranmasına sevindiğini söyledi.