BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  DÜNYA

’’Büyük devlet olmanın gereği’’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kimin başı dara giriyor, imdat istiyorsa, Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olara...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kimin başı dara giriyor, imdat istiyorsa, Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olarak onlara hep elini uzatmıştır” dedi.

’’TÜRKİYE YARDIM ELİNİ UZATIR’’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından, Sorgun’da düzenlenen “Bozok Bereket Kervanı İftar Yemeği”ne katıldı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun’da güzel bir akşamda iftar yaparken, İslam çoğrafyasının farklı yerlerinde maalesef huzur içerisinde iftar bekleyenlerin olmadığını söyledi. Türkiye’nin büyük bir millet ve büyük bir devlet olduğunu, bu nedenle de kimin başı sıkışsa, kimin başı derde girse, yardım ettiğine, bunun geçmişte de böyle olduğuna, gelecekte de böyle olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Ramazan rahmetin bereketin ayı olduğu gibi aynı zamanda yardımlaşmanın dayanışmanın ve paylaşmanın da ayadır. Bu gün biz Sorgun’da güzel bir akşamda iftar ediyoruz. Ama İslam coğrafyasının farklı yerlerinde böyle bizim gibi huzur içerisinde iftarı bekleyenler maalesef her yerde bulunamayabiliyor.

İSLAM ÜLKELERİNDEKİ SIKINTILAR
Bakıyorsunuz Suriye’de sıkıntı var, orada insanlar bizim gibi huzur içerisinde iftar yapamıyorlar. Mısır’da sıkıntı var, Irak’ta sıkıntı var Somali’de sıkıntı var hasılı İslam dünyasının dört bir yanında darda ve zorda olan insanlar var. Kimisi ölüm tehdidi altında kimisi başka problemler altında Sorgun’da sizlerin bizlerin yaptığı gibi bir iftarı yapabilme imkanını bulamıyorlar. Dileriz ki onlarda bundan sonraki zaman içerisinde en azından bizler gibi huzur içerisinde barış içerisinde kardeşlik içerisinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle büyük bir sevinçle iftarlarını yapsınlar temennimiz odur, dileğimiz oldur” dedi.

’’KOMŞULARIMIZDA DA HUZUR OLSUN’’
"Biz Türkiye olarak her zaman ülkemizde olduğu gibi komşularımızda da her yerde huzurun olmasını barışın olmasını, kardeşliğin daha güçlü olması birliğin ve dirliğin olmasını arzu ediyoruz" diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “O yüzden de gerek Suriye’de olusun gerek Mısır’da olsun gerekse başka yerlerde olsun her zaman Türkiye ilkeli tavrını ortaya koymuştur. Çıkar esaslı bir yaklaşım değil ilke esaslı haktan yana hukuktan yana ve insandan yana tavır koymuştur. Bizim bu tavrımızın ecdadımızın bizden önceki zaman dilimi içerisinde benzer hadiseler karşısında ortaya koyduğu tavırla örtüşmektedir. Biz aynı ecdadın torunlarıyız bugün de aynı tavrı koyduk yarın da aynı tavrı koymaya devam edeceğiz” dedi.

’’SADDAM KATLİAM YAPARKEN TÜRKİYE KAPILARINI AÇTI’’
Zaman zaman farklı değerlendirenlerin yapıldığını, neden böyle yapılıyor diyenlerin olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “ Ama onların dönüp bizim geçmişimize de bakmaları lazım. Irak’ta Saddam Halepçe’de katliam yaptığında 90’lı yılların başında Türkiye, oradan imdat diye gelenlere de kapısını açmıştı. Bulgaristan’da dönemin yönetimi oradaki soydaşlarımıza katliam uyguladığında baskı uyguladığında Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımıza da kapısını açmıştı. Bosna’da, Kosova’da, başka yerlerde evladı fatihan katliama uğradığında, sıkıntıya girdiğinde Türkiye onlara da kapısını açmıştı. Afganistan’da problem olduğunda Türkiye onlara da kapısını açmıştı. Kim başı dara giriyor, imdat istiyorsa, Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olarak onlara hep elini uzatmıştır. Bu bizim milletimizin medeniyet anlayışının bir gereğidir de aynı zamanda. Sadece büyük devlet olmalı değil, aynı zamanda Türk milletinin sahip olduğu medeniyet anlayışının da bir gereğidir.

’’ÖLÜMDEN KAÇANLARA KAPIMIZI KAPATMAK BİZE YAKIŞMAZ’’
Suriye’de yaşanan hadiseler nedeniyle darda ve zorda olan, ölümden kaçan insanlara bizim kapımızı kapatıp, ölümle baş başa kalın demek bizim şanımıza da yakışmaz, milletimize de yakışmaz, tarihimize de yakışmaz, büyüklüğümüze de yakışmaz. O yüzden kapımızı açtık, onlara yer verdik, imkan verdik. İnşallah Suriye’deki sorunlar biter, oradaki kardeşlerimiz de huzur içerisinde memleketlerine dönerler. Türkiye’miz bugün büyük, yarın daha da büyük olacaktır. Çünkü gelinen nokta güçlü bir Türkiye’nin yarınlara taşınması konusunda atılan adımlarla büyük bir ivme kazanmıştır. Yarınlar daha iyi olacaktır İnşallah” diye konuştu. Belediye Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat ve Sorgun’da görev yapan daire amirleri ile yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.
(İHA)