BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarsus Üzüm festivaline hazırlanıyor

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Üzüm Festivalini 28 Temmuz’da düzenleneceğini bildirdi

Abone ol

Mersin'in Tarsus Ziraat Odası Üzüm festivali için kolları sıvadı.


75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezinde düzenlenen olan festivale ünlü türkücü Mahmut Tuncer katılacak. Ergezer, yaptığı basın toplantısında siyasilere seslenerek, üzüm festivalinde yapacakları konuşmalarda çiftçilerin sıkıntılarını dile getirmelerini istedi.
Festivaldeki amaçlarının eğlenmek değil, çiftçinin sıkıntılarını dile getirmek olduğunu belirten Ergezer, üzüme teşvik almak için bu çalışmanın içine girdiklerini vurguladı.

Ergezer, ‘Yağan yağışların bereket getireceğini düşünüyorduk, maalesef yağışlar çiftçimizi olumsuz etkiledi. Yapacağımız festivalin amacı çiftçinin sıkıntılarını ve sorunlarını yetkililere aktarmak olacaktır. Bizim eğlenmek gibi bir lüksümüz yok. Festival ile ilgili ziraat odamızdan herhangi bir para çıktısı olmayacak. Allah çiftçilerimizden razı olsun. Özellikle üzüme teşvik almak için böyle bir yoldayız. Allah nasip ederse 28 Temmuz Çarşamba günü Çiftçiler yarışıyor programı adı altında üzüm festivalimizi düzenleyeceğiz. Güzel traktör süren bayan yarışması düzenleyeceğiz, ondan sonra üzüm güzeli yarışmamız olacak. Türkiye’nin üzümünün yüzde 33’ü Tarsus üretmektedir. Çiftçimizin büyük sıkıntı yaşıyor. Siyasilerin çiftçinin sesine kulak vermelerini istiyorum’ dedi.