BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın Valisi Bahçeli'ye dava açacak

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Vali Coş, Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında yaptığı konuşmaların avukatlar tarafından incelendiğini belirterek, "Hukuk devletinin bize verdiği imkanlardan yararlanacağız. Devlet Bahçeli'nin konuşması incelendikten sonra avukatlarımızla tekrar görüşeceğiz. Bütün yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

Aydın'da, 21 Haziran'daki şehit cenazesinde MHP il binasının duvarına asılan ve 16 Temmuz akşamı polis tarafından indirilen pankartla ilgili tartışmalar sürüyor. Önceki gün grup toplantısında Vali Coş'u eleştiren Devlet Bahçeli'nin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş hakkındaki sözlerinin hukuki olarak incelendiği öğrenildi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada kendisinin aldığı devlet terbiyesinin siyasi parti genel başkanlarıyla kamuoyu önünde diyaloga girerek cevap vermeye izin vermediğini söyledi.

DUYGUSAL DAVRANAMAYIZ

Bu arada 1 Ağustos'ta Devlet Bahçeli'nin Aydın'da miting yapacağı hatırlatılan Vali Coş, şöyle konuştu: "MHP'den bize şu ana kadar miting ile ilgili bir talep gelmedi. Sayın Devlet Bahçeli buyursun gelsin. Burada Kemal Kılıçdaroğlu nasıl karşılanıp ilgilenildiyse Bahçeli de aynı muameleyi görecektir. Bir siyasi partiye farklı diğer siyasi partiye farklı bir şekilde davranmamız düşünülemez. Devlet Bahçeli 'bizi eleştirdi, hakaret etti' diye biz duygusal davranamayız. Fakat Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı
konuşmalar avukatlarımız tarafından inceleniyor. Hukuk devletinin bize verdiği imkanlardan yararlanacağız. Devlet Bahçeli'nin konuşması incelendikten sonra avukatlarımızla tekrar görüşeceğiz. Bütün yasal haklarımızı kullanacağız. Sayın Bahçeli'nin kişisel haklarımıza saldırmaya hakkı yok "

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın da "Vali Coş, devlet silah bırakmalıdır dedi. Elimde ses kayıtları var' iddiaları ile ilgili de dava açacağını söyledi. Şehit ailelerini ziyaretinde çok sayıda gazeteci olduğunu anlatan Hüseyin Avni Coş, şunları söyledi: "O zaman öyle bir şey söylesem. Bu konu o zaman gündeme gelirdi. Fakat olayın üzerinden 11 ay geçti. Bu iddiaları gündeme getirenler ellerinde ses kaydı olduğunu söyledi. Bizim kimseden gizlimiz, saklımız yok. Kimse
bant kayıtlarıyla oynamasın. Montaj yapmasın. En ağır tazminat davalarıyla hakkımı arayacağım. Ben terörün hedef gösterdiği bir insan olarak 'Devlet silah bırakmalıdır' diyebilir miyim? Böyle bir saçmalık olamaz. Bu lafı söylediğimi iddia edenler beni iyi araştırsın. Kimse bize işimizi öğretmesin. Aydın'ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var."