BIST 11.062
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler geleceğini mercek altına alıyor

Haliç Üniversitesi'nin bilimsel katkılarıyla, 7-14 yaş grubundaki binlerce çocuğumuzun spor alanındaki bilgi tablosu ortaya çıkarılacak.

Abone ol

Fiziki yetenek ve becerileri tesbit edilen çocukların hangi spor dalı için daha uygun olduğunun tespit edileceği çalışmada, çocukların kendine en uygun spor dalına yönelmeleri sağlanıyor.

Seçilen branşta nasıl daha başarılı olacaklarının metotları da ortaya çıkacak ve çocukların erken yaşta kabiliyetlerine göre spor dallarına yönlendirilmesi sağlanacak. Yaz okuluna giden yüzlerce çocuğun kuvvet, sürat, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi motor özelliklerin yanı sıra boy, kilo, bacak uzunlukları, kas, iskelet yapısı, yağ dokusu gibi fiziksel özellikleri ölçülüyor. Bütün bu ölçümler bir veri bankasında toplanarak, her çocuğun hangi spor dalına kabiliyetli olduğu bilimsel olarak belirlenecek. Ailelere de çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine ilişkin bilgi verilerek çocuğun yetişmesinde nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda uyarılacak.

Çocuğun gelişimine yönelik tüm değerlendirmeler yapılıyor

Spor faaliyetlerine başlayacak olan çocuklar için önemli olan bu testin sağlıklı bir nesil için önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M.Tevfi Göksu konuya ilişkin bir açıklama yaparak şunları söyledi; ‘Çocukların vücut ağırlığı ve boy uzunluğundan başlayarak, yaşıtlarına göre boy ve ağırlık durumlarını, ideal vücut ölçüleri de dahil birçok değerlendirmeyle birlikte spora özgü beceri değerlendirme testini de beraberinde yapıyoruz. Böylece ailelerin de çocuklarını yanlış spor dalına yönlendirmelerinin de önüne geçmiş olacak, daha başarılı çocuklar için altyapı zemini de belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak.’

“Her çocuk bir yıldızdır” projesiyle okullardaki minik ve genç katılımcılara spor hayatlarını lisanslı olarak sürdürmeleri yönünde fırsatlar verildiğini belirten Göksu; “Yürekten inanıyoruz ki, yarınlarda Türkiye’yi şampiyonluk kürsülerine bu çocuklarımız taşıyacaktır. Esenler’in gelecekteki yöneticileri bu çocuklarımız arasından çıkacak. Bizim en büyük görevimiz onları hayata sağlıklı şekilde hazırlamaktır. Çocuklarımız için daha yapacak birçok projemiz var. İnşallah onları da sırasıyla hayata geçireceğiz” diye konuştu.