BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak'ın talebine bir red daha

Aytaç Durak umudunu bu karara bağlamıştı. Koltuğa dönmek için yaptığı başvuruya ret kararı geldi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın göreve iade talebini esastan inceleyen Bölge İdare Mahkemesi, talebi reddetti.

Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını inceleyecek Danıştay, son sözü söyleyecek.

Diğer taraftan Aytaç Durak, eşinin arsasının değeri, 1.8 milyon liradan imar düzenlemesi yaparak 80 milyon liraya çıkarması (44 kat artırmak) nedeniyle Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki hakkında açılan dava ise devam ediyor. Daha önce de Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait Çukurova Televizyonu'nda çalışanların maaşını belediye şirketlerinden ödendiğ tespit edilmiş, televizyonda çalışanlar arasında da mesai çizelgesinde de yine belediye personelinin yer aldığı belirlenmişti. Televizyon çalışanlarını maaşlarıın belediyeye ait şirket olan Koza A.Ş.'den ödendiği tespit edilmişti. Televizyon da çalışanlara aylık 6 bin liraya kadar maaş ödenmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından oğlu Gökhan Durak da televizlonda çalışan 12 işçinin maaşını ödeyemediği gerekçesiyle 2 aylığına ücretsiz izne göndermişti.