BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  MAGAZİN

Tarkan'dan AMATEM'e destek konseri

Uyuşturucudan gözaltına alınan Tarkan 1997'de AMATEM'e destek için "Yeter ki gençler kurtulsun" diye ücretsiz sahne almıştı

Abone ol

Ünlü şarkıcı Tarkan'ın gözaltına alınması "nereden nereye" dedirtti! Kokain kullandığı ve başkalarına temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakılan şarkıcı Tarkan, 1997'de AMATEM'in gençler yararına Lütfi Kırdar Gösteri Salonu'nda düzenlediği konsere katılmıştı.

Sanatçı bu konserde gençlere, "Uyuşturucudan uzak durun" çağrısı yapmıştı. Tarkan, geçen hafta poliste ve savcılıkta verdiği ifadede şunları söylemişti:

"Uyuşturucuya 6 yıl önce arkadaş ortamında başladım. Kokain ve değişik uyuşturucu maddeler kullandım. Bırakmak istedim ancak başaramadım. Yurt dışına çıktığım zamanlarda da uyuşturucu kullandım. Hayranlarımı üzdüğümü biliyorum. Onlar beni bu yönümle örnek almasınlar. Tedavi olarak bırakacağım. Pişmanım" dedi.

İşte bu sözler, akıllara, uyuşturucuyla mücadele merkezi AMATEM'i ve 1997'yi getirdi. Konserde ayakta alkışlanan sanatçı, altını çizerek, "Uyuşturucuya karşıyım" demişti. 1997 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Başhekimi olan Prof. Dr. Arif Verimli, şaşkınlığını şöyle ifade etti:

VERİMLİ: ÇOK ŞAŞIRDIM
"

Uyuşturucuya bu kadar karşı olan bir gencin, uyuşturucu kullanması beni şaşırttı. O yıllarda uyuşturucu sorununun artacağını yaptığımız çalışmalarla kestirebiliyorduk. Uyuşturucu tedavisinde AMATEM'in önemini ve amacını insanlara iyi anlatmak için konserler düzenledik. Tarkan bu konsere gönüllü çıktı. 'Hiçbir ücret istemiyorum. Yeter ki gençler bu bataktan kurtulsun' dedi. Başına gelenlerden dolayı şaşkınım."