BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  DÜNYA

Obama'ya tatlı yasağı geldi

Obama, başkan olduktan sonra yaptırdığı ilk sağlık kontrolünde "uyarı" aldı. Obama, aldığı uyarı sonrası diyete giriyor.

Abone ol

Geçen hafta ABD Maryland'deki Ulusal Deniz Kuvvetleri Hastanesi'nde 90 dakikalık check-up'tan geçen Obama'nın verileri iyi çıktı.

Ancak çok yiyip zayıf kalan bir yapıya sahip olan 48 yaşındaki Obama'nın kolesterolü yüksek bulundu.

Doktorlar da Obama'ya "diyet" verdi. Beyaz Saray Sağlık Birimi Başkanı Deniz Binbaşı Dr. Jeff Kuhlman, Obama'ya sadece günde 7-8 tane içtiği sigarayı bırakma tavsiyesinde bulunmakla kalmadı.

Kötü kolesterol seviyesini gösteren LDL değeri 138 çıktığı için tatlı yasağı da getirdi. Sağlıklı insan için LDL sınırı 130 olarak kabul ediliyor. Check-up'tan sonra gazetecilere bilgi veren basın sözcüsü Robert Gibbs, Başkan'ın kendisine, "Tatlıya daha çok hayır demem gerekecek" dediğini aktardı. "Sanırım çizburgeri biraz fazla kaçırdı. İtiraf etmeliyim ki, Başkan Obama'yı geçen yıl biraz fazla tatlı yerken gördüm" diyen Gibbs, Başkan'ın zayıf görüntüsüne rağmen çok yiyen bir kişi olduğunu açıkladı.

ÇİZBURGER SEVİYOR

Sözcü, havuç yiyerek formda kaldığı sanılan Başkan'ın aslında çok fazla çizburger ve kızarmış patates yediğini belirtti. Gazetecilerin, Michelle Obama'nın çocuk obezitesiyle mücadeleye destek vermesinin ardından, Beyaz Saray mutfağını etkileyip etkilemediği sorusuna ise "Hayır" yanıtı verildi. Gibbs, Obama'nın Oval Ofis'te çalışırken bol bol elma yediğini de söyledi. Haftanın 6 günü spor yaparak sağlıklı kalmaya çalışan Obama'nın Five Guys isimli burger restoranının müdavimlerinden olduğu biliniyor. Doktor Kuhlman sol dizindeki sorun nedeniyle Obama'ya geçtiğimiz günlerde spor programını da biraz hafifletmesini önermişti.