BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarım Fuarına 50 bin kişi bekleniyor

Bu yıl 4.'sü düzenlenen olan Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı'na 50 bin ziyaretçi bekleniyor.

Abone ol

Fuar kapsamında 6 Kasım'da İnek Güzellik Yarışması ve tarım sektörünün konuşulacağı bir de toplantı düzenlenecek. 4. Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı 3-7 Kasım tarihleri arasında Manisa Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak.


Vali Celalettin Güvenç , Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, SNS Organizasyon yetkilileri ve fuara ciddi destek veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimiyle bir toplantı düzenledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Birlik Müdürü İsmail Daban, Birlik Müdür Yardımcısı Sinem Karaca Ay, SNS Fuarcılık yetkilileri Saruhan Simsaroğlu ve Naime Simsaroğlu, Pazarlama Yönetmeni Didem Ermiş ziyarette hazır bulundular. Fuarla ilgili bilgi veren Naime Simsaroğlu, Tarım Fuarı'na bu yıl 120 firmanın katılacağını, 5 günde en az 50 bin kişinin fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise fuar kapsamında 6 Kasım Cumartesi günü 3. İnek Güzellik Yarışması düzenleyeceklerini dile getirerek, “Yarışmamıza herkesi bekliyoruz. Amacımız bu yarışma aracılığıyla sıkıntı içindeki hayvancılık sektörüne dikkat çekmektir.” dedi.


Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise fuarın bu yıl çok hareketli ve faydalı geçeceğine inandığını dile getirdi. Vali Celalettin Güvenç de Manisa'nın bir tarım kenti olduğunu hatırlatarak, fuarın tarım sektörünün önemli isimlerini de ağırlayacağını ifade etti. Öte yandan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu'nun önerisi doğrultusunda Ankara ile bazı telefon görüşmeleri yapan Vali Güvenç, fuara Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın da katılabileceğini açıkladı. Fuar kapsamında birde hayvancılık sektörünün sorunlarının tartışılacağı geniş katılımlı toplantı organize etmek istediklerini ifade eden Vali Güvenç, tarım ve hayvancılık sektöründen önemli temsilcilerle tarım Bakanlığı yetkililerini bu toplantıda buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.