BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muş'ta asfaltlama seferberliği sürüyor

Muş'ta, 11 köy ile Çimento Fabrikası'nın kullandığı karayolunun, asfaltla kaplandığı bildirildi.

Abone ol

Muş'ta, 11 köy ile Çimento Fabrikası'nın kullandığı karayolu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Çimento Fabrikası tarafından asfaltla kaplanıyor.

Çimento Fabrikası'nın güzergahında bulunan köy yollarının ağır tonajlı kamyonların geçmesinden ötürü bozulması köylüler tarafından da tepki ile karşılanınca, harekete geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yolu asfaltlamaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Çimento Fabrikası tarafında ortak başlatılan çalışmanın kısa sürede tamamlaması planlanıyor.

Çalışma bölgesine gelen ve gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, yolun gayet sağlam ve dayanıklı bir yol olacağını belirterek; "Kaymakamlık yaptığımız dönemlerimizden elde ettiğimiz tecrübeler sonucunda yapılan bu yolun oldukça sağlam olduğuna inanıyorum. İnşallah yolumuz artık bozulmaz. Ben yolun vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Sadrettin Tunç ise, Muratgören, Taşoluk, Sürügüden, Sarıdal, Çiçekli, Yukarı Sızma, Dumlusu, Kıyıbaşı, Göçmenler, Akkonak ve Aligedik köy yollarının bir kısmını ve Çimento Fabrikası'nın ulaşımını sağlayan yolda çalışma başlattıklarını belirtti. Yapılan çalışmanın Çimento Fabrikası ile Muş İl Özel İdaresi'nin ortak çalışması olduğunu belirten Tunç, 7,5 kilometre birinci kat asfalt çalışması yapmaya başladıklarını ifade etti.