BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  DÜNYA

Taliban'ın içinden canlı yayın

Afganistan'da koalisyon güçlerinin dize getiremediği Taliban güçlerinin içine İngiliz haber kanalı Sky girdi.

Abone ol

İngiliz haber kanalı Sky, Afganistan'da Taliban'ın yaşadığı bölgelere girerek, örgütün İngiliz ve Amerikan askerlerini öldürme planlarını ekrana taşıdı.

YOL KENARLARINA BOMBA YERLEŞTİRİLİRKEN GÖRÜLÜYORLAR

Afganistan'ın doğusundaki Kunar vilayetinde yapılan gece çekimlerinde, Taliban militanları yol kenarlarına bomba yerleştirirken ve dolaşırken görülüyor.

ÜST DÜZEY TALİBAN KOMUTANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Haberi hazırlayan SKY muhabiri Stuart Ramsay, üst düzey bir Taliban komutanıyla da görüştüğünü belirtiyor ve bu komutanın kendisine Taliban'ın İngiltere'den ciddi bir finansal destek aldığını, kendine bağlı Taliban mensuplarının bir emirle saldırıda bulunmaya hazır olduklarını söylediğini aktarıyor.

"BİREYLERE DAYANIYORUZ"

Sky ayrıca bu komutanın, "Biz bir hükümet gibi değiliz, biz bireylere dayanıyoruz. Cihad için İngiltere'deki Müslüman kardeşlerimiz bize bağışta bulunuyor" sözlerine yer verdi.



300'DEN FAZLA İNGİLİZ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

2001'den bu yana Afganistan'da 300'den fazla İngiliz askeri ölürken, İngiltere'de bu hafta, gelecek 4 yılda savunma bütçesinin yüzde 8 azaltılacağı açıklanmış, ancak bu kesintinin Afganistan'daki operasyonlara yansımayacağı belirtilmişti.