BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de yeni sağlık müdürü kim?

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü görevine aile hekimliği ve bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman bir isim atandı.

Abone ol

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü’nde Aile Hekimliği ve Bulaşıcı Hastalıklardan sorumlu şube müdürü iken Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Dr. Metin Öztürk, Aile Hekimliği sisteminde yaşanan ilaç sorunun çözümü için “Mobil Eczane” projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yeni görevinde öncelikli hedefinin Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde belirlediği ulusal politikaları Gümüşhane’de en iyi şekilde uygulamak olduğunun altını çizen Öztürk, Gümüşhane’nin coğrafi özelliklerini de göz önünde bulundurarak, ulusal politikalar üzerine eklemeler yapmak için gayret göstereceklerini belirtti.

Mobil eczaneler geliyor

Makamında gazetecileri kabul eden Öztürk, ilk olarak Mobil Eczane konusu üzerinde çalışacaklarını belirterek, köylerde mobil hizmet veren aile hekimlerinin ayın belli dönemlerinde köylere giderek oralarda sağlık taramaları ve muayeneleri yaptığını fakat doktorun hastaya ilacını yazmasına karşın hastanın ilacını alamadığını, hastanın ilaç almak için tekrar şehre inmesi gerektiğine değinerek, “Mobil uygulamamız tam manasıyla amacına ulaşamıyor. Hasta ilacını almak için şehre gidiyor. Öncelikle mobil eczane uygulamasını devreye sokmamız gerek" dedi.