BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uzunçarşı eski günlerine dönüyor

Hatay Valiliği, Uzun Çarşı ve çevresindeki binaların aslına uygun olarak restore edilemesi için düğmeye bastı.

Abone ol

Hatay Valiliğinin katkıları ile Antakya Belediyesi tarafından yürütülen Uzun Çarşı Özel Projesi çerçevesinde Çankaya ve Örnek Sokak’ta restore çalışmaları törenle başladı.

Çankaya Sokak'ta düzenlenen törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, diğer daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Daha sağlıklı bir gelecek inşa edebilmemiz için geçmişimizi iyi bilmemiz ve bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu mimari özelliklerimiz kimliğimizin de önemli bir parçası. Bunları yıkıp yerine hiçbir özelliği olmayan apartmanları dikmek bize bugüne kadar bir şey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmaz" dedi.

Örnek olacak

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise tarihi dokuyu ayağa kaldırma ve birlikte hareket etme kültürünü Hatay’da oluşturma adına yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Turizm Bakanlığımızın ve Valiliğimiz ile Kurtuluş Caddesinde başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmalarının ikincisi Çankaya ve Örnek sokak için başlattık. Çankaya ve Örnek Sokağın tarihi misyonunu yerine getirmek ve gelecek nesillerimize bu tarihi dokuyu bırakmak adına başlatmış olduğumuz restorasyon projesinin herkese hayırlı olmasını diliyoruz."

Konuşmaların ardından heyet restorasyon bölgesinde incelemelerde bulundu.