BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Tarikatlara fesat yuvaları diyen yazar

Kur-an'ı kul kelamı diye eleştiren Özdemir İnce şimdi de tarikatlara laf etti. İnce'nin tarikatlar ve cemaatller ile ilgili yazısı da çok tepki alacak.

Abone ol

Özdemir İnce'nin Kur-an'ın kul kelamı olarak gösteren yazısı büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşlardan gördüğü tepki gibi aynı gazetede yazan Ahmet Hakan'da İnce'yi ağır bir dille eleştirdi. İnce, yetmemiş gibi bugünkü yazısında da tarikatlar ve cemaatlere dil uzattı.

FESAT YUVALARI

İşte İnce'nın kızdıracak sözleri: EFENDİM, siz şimdi tarikatların iktidar sahibi (muktedir), tekke ve zaviye gibi mekânların gözde olmalarına bakmayın, bu türden irtica ve fesat yuvaları 30 Kasım 1925 tarihinde bir yasa ile yasaklanmıştı.

İKTİDAR KANUNU YOK SAYIYOR

ince, hükümetin Anayasa'da tekke ve zaviyelerle ilgili maddeleri görmezden geldiğini ifade ettiği yazısında Anayasasının 174. maddesi tarafından korunan 8 Devrim Yasası’ndan biri olan 677 sayılı yasaya dikkat çekiyor:
“Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine (kapatılmasına) ve Türbedarlık ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına (kaldırılmasına) Dair Kanun.”
Bu yasa 1950’den bu yana sağ iktidarlar tarafından kemirilse de, günümüz iktidarı tarafından yok sayılsa da halen yürürlüktedir. Bunu hatırlatmak isterim!

(.....)

Yasa maddesinde sayılan unvan ve kurumlar, günümüzün naylon demokratları tarafından kutsanan 1925 tarihli Şeyh Sait İsyanı’nda çok önemli bir rol oynamışlardı. Bu ilişki, söz konusu yasanın çıkartılmasında başlıca etken olmuştur.

DENİZ FENERİ’NİN ATALARI

(....) Yasanın yasakladığı cemaatler ve örgütlerin Deniz Feneri gibi örgütlerin ataları olduğunu da öne süren Özdemir İnce;

-Cemaatler, örgütler, kuruluşlar, (günümüzde) hakkında Almanya’da mahkumiyet kararı verilmiş olan Deniz Feneri gibi derneklerin atalarıdır. Bir araştırın, bakın kaç tane vakıf var, kaç vakıf hastanesi, üniversitesi, gizli bankası var.

 (...)

ÖZDEMİR İNCENİN YAZISI