BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  GÜNCEL

Tarikat mı cinayet mi?

İki kardeş okula gitmek için evden çıktı. Birinin cesedi bulunda, diğerinden haber yok.

Abone ol

Jandarma bir yandan kayıp diğer kardeş Aykut Aka'yı ararken, esrarengiz olayın cinayet mi, intihar mı olduğunu araştırıyor.

Çantasından 5 kg taş çıkan Aykan Aka'nın (16) ilk otopsisinde cinayet izine rastlanmadı.

Gençlerin evinde yapılan aramalarda ise dini içerikli kitaplar ile "Ölüm bizi çağırıyor" isimli ilahi CD'sinin çıkması tarikat bağlantısını gündeme getirdi

Samandıra'da oturan Aykan ve Aykut Aka kardeşler, geçen pazartesi günü okula gitmek için evden çıktı ve kendilerinden bir daha haber alınamadı. Ta ki önceki gün kardeşlerden Ayhan Aka'nın cesedi, Emirgan Sahili'nde, kıyıdan 10 metre açıkta ve 4 metre derinlikte tesadüfen bulununcaya kadar. Ayhan'ın sırt çantası taş doluydu... Herkesi şaşırtan bu gelişmenin ardından Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiye göre, Ayhan suda boğulmuştu. Vücudunda cinayet şüphesi doğuracak hiçbir darp izi de yoktu. Jandarma bir taraftan kayıp Aykut'u bulmak için iz sürerken, değer taraftan da olayın esrar perdesini aralamaya çalışıyor.

İntihar şüphesi artarken, yaz aylarında evlerinin yakınındaki Kocatepe Camii'nde Kuran kursuna giden iki kardeşin herhangi bir tarikat veya grupla bağlantısı olup olmadığı da araştırılmaya başlandı. Liseli gençlerin evinde yapılan aramalarda cesedi bulunan Aykan Aka'nın "13 Aralık'ta saat 02.00'de öleceğim" şeklinde bir notu bulundu. Jandarma, çocukların bilgisayar ve cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

AİLE "CİNAYET" DİYOR

Çocukların sık sık dinlediği "Ölüm Bizi Çağırıyor" isimli ilahi CD'sini jandarmaya teslim eden Aka ailesi ise oğullarının cinayete kurban gittiğini öne sürüyor.

Çocuklarının herhangi bir sorunu olmadığını söyleyen baba Hakim Aka, "Birileri çocuklarımın beynine girdi. Akıllarını nasıl çeldilerse çelmişler. Ama bu bir günlük veya bir aylık mesele değil. Ama kesinlikle intihar değil. Çocuklarım mahalleden bile dışarı çıkmazdı, Emirgan'a nasıl gittiler? İntihar süsü vererek oğulumu öldürdüler, diğer oğlumun da ölmüş olmasından korkuyorum'' dedi.

SEN NİYE AÇIYORSUN?

Hakim Aka, Aykan'ın evden ayrılırken cep telefonunu bıraktığını da belirterek, "Salı veya çarşamba günü telefon çaldı. Karşıma genç bir kadın çıktı. Babası olduğumu söyleyince, 'Sen niye açıyorsun?' diyerek kızdı ve kapattı. Aynı numarayı geri aradığımda, daha yaşlı bir başka kadın açtı. Durumu anlatınca, 'Bizi niye arıyorsun' diyerek kapattı. Sonraki aramalarda bu numaraya ulaşamadık. Jandarmaya bildirdim" dedi. Çocukların 0532'li ve 0442'li iki sabit hat ile sık sık görüştüğü tespit edildi.