BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,20
ALTIN 2.479,19
HABER /  GÜNCEL

Tarihi gar en kısa zamanda onarılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üst katı tamamen kül olan Haydarpaşa Garı'nın en kısa zamanda onarılacağını söyledi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, banliyö seferlerinin saat 15.00'den itibaren yarım saat aralıklarla seferlere başlayacağını, yarın sabahtan itibaren de banliyö seferlerinin normale döneceğini bildirdi.

Yıldırım, Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Banliyö seferlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Trenlerin sinyal kontrol merkezi bu binada olduğu için, yağmur sularından bu merkez de etkilendi. Şu anda arkadaşlar orada çok yoğun çalışma yapıyor. Şehirler arası seferler, istasyonlar arası karşılıklı kontrol edilmek suretiyle başladı, çalışıyor. Banliyö seferleri istasyon kontrollü olarak saat 15.00'den itibaren her yarım saatte bir sefer yapılmak üzere başlayacak. Arkadaşlar bugün gece çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ümit ediyorum ki bir aksilik olmazsa yarın sabahtan itibaren tüm banliyö seferleri, Anadolu yakasından bahsediyorum, tamamen normale dönmüş olacak.”

Ulaştırma Bakanı daha sonra şunları söyledi:

Yangın ihbarından 4 dakika sonra denizden, 8 dakika sonra ise karadan müdahale edilmiştir. 15 dakikada yangın boğulmuş, 40 dakika içinde de tamamen söndürülmüştür.
Çatı katının altındaki katlara yangın sirayet etmemiştir. Ancak alt katlara su dolmuştur. Buradaki bazı cihazlar ve eşyalar zarar görmüştür.
Yangın söndürme işleminin ardından itfaiye, savcılık ve tüm yetkililer görevlerini yerine getirmiştir.
Yüz yıllık tarihi ve kültürel mirasımız olan Sultan 2. Abdülhamit döneminde İstanbul-Bağdat seferlerinin başlaması anısına inşaatına başlanmış ve hizmete girmiştir.

YANGIN UCUZ ATLATILDI

Yangın ucuz atlatılmıştır. Tesellimiz can kaybının olmamasıdır ve yangının alt katlara sıçramadan çatıda kontrol altına alınmasıdır.

Çatı orijinaline uygun olarak yeniden yapılacaktır.

Olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Bilirkişiler yangının nedeninin ortaya koyacaktırlar.

Ortaya atılan iddialar var. Bütün bunlar en ince detayına göre araştırılacaktır. Herhangi bir kusur, kabahat, kasıt varsa bunlar ortaya çıkacak ve gerektiği şekilde cezalandırılacaktır.