BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Edelman'dan sarsıcı Erdoğan iddiası

WikiLeaks'in yayınladığı belgeler dünya çapında yankı bulmaya devam ediyor. Erdoğan ve bakanlar zan altında...

Abone ol

Wikileaks'in yayınladığı belgeler arasında Erdoğan'ın İsviçre'de 8 hesabı olduğu iddia edildi. Ayrıca rüşvete en çok karıştığı savunulan Türk bakanların ismi de açıklandı.

Belgelerin içinde ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’ın AKP hükümetindeki yolsuzluk iddialarına dair geçtiği gizli belgeler de bulunuyor.

2004 TARİHİNDE GEÇİLEN BELGE

Ankara'dan 30 Aralık 2004 tarihinde geçilen belgenin 21. maddesinde Erdoğan’ın İsviçre Bankası’nda 8 ayrı hesabı olduğu iddia ediliyor.

21. maddede şu ifadeler yer alıyor:

"AKP iktidara yolsuzlukların kökünü kazıyacağını söyleyerek geldi. Halbuki AKP'lilerin bize anlattığına göre, partinin ulusal, bölgesel ve yerel seviyesinde ve bakanların aile üyeleri arasında çıkar çatışmaları ve ciddi yolsuzluklar var. İki ayrı kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, Erdoğan’ın İsviçre bankalarında sekiz ayrı hesabı var. Erdoğan'ın varlığının oğlunun düğününde gelen hediyeler ve dört çocuğunun okul masraflarını karşılıksız ödeyen Türk işadamından kaynaklandığını söylemesi ise çok yüzeysel"

YOLSUZLUĞA EN ÇOK KARIŞTIĞI İDDİA EDİLEN BAKANLARIN İSİMLERİ

Aynı belgenin 22. maddesinde ise yolsuzluğa en çok karışan bakanların İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve AKP eski İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu olduğu iddia edildi.