BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırsporlu futbolcular yalvardı

Diyarbakırspor'da yaşanan maddi sıkıntı ve mevcut yönetimin takıma sahip çıkmamasından dolayı futbolcular Kayseri Erciyespor maçı sonrası adeta kazan kaldırdı.

Abone ol

Diyarbarkırspor'un kendi sahasında Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından futbolcular tam kadro basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Maç sonrası arkadaşlarıyla basın odasına gelen takımının tecrübeli oyuncusu Engin Öztonga, "Öncelikle biz söyleyeceklerimizi takım olarak söylüyoruz. Takım adına konuşacağız. Maç için hiçbir şey söylemeyeceğim. Çünkü biz takım olarak elimizden  geleni yapıyoruz. Canımızı dişimize takarak oynuyoruz. Biz Diyarbakır'a geldik. 5 kuruş para almadan geldik. Yeri geldi aç kaldığımız günler oldu. Artık herkesin sabrı taştı. Ben artık bu kentin büyüklerini, bize sahip çıkmaya çağırıyorum. Bize sahip çıkılsın" dedi.

Öztonga, "Bu kentin büyüklerinden artık bunu bekliyoruz. Bizim çok bir şey istediğimiz yok. Buradaki arkadaşlarla onurlu bir mücadele veriyoruz. Sadece bir kişiyle olmuyor. Sadece bir takımla olmuyor. Diyarbakırspor bu şehrin takımı. Biz rica ediyoruz. Arkadaşlar isterlerse kapılarına gideriz. Kim destek çıkarsa yalvarırız. Ama lütfen bu takıma sahip çıkılsın. Gerçekten zor durumdayız. İnanın birbirimize destek çıkacak gücümüz kalmadı. Hepimiz mücadele ediyoruz. Ama artık yalnız kaldık. Destek bekliyoruz. Tesislerde bile yalnız kaldığmızı hissediyoruz. Diyarbakır'ın büyüklerine sesleniyoruz. Bize sahip çıksınlar" dedi.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Engin Korukır da maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Önemli takımlarla oynuyoruz. Erciyesspor ikinci yarı oyunu çok iyi oynadı. Topu çok iyi kullandı. Saha içi durumumuz gün geçtikçe iyiye gidiyor. Zor durumda olan bir takımız. Zor durumda olana her insan yardım etmek ister. Diyarbakırspor düzelirse büyük bir maneviyat kazanır" diye konuştu.

Kayseri Erciyespor Teknik Direktörü Levent Devrim ise, "Geçen hafta kazanan ve moralli bir Diyarbakırspor vardı sahada. Öyle zannediyorum ki, bugün de en kalabalık taraftar topluluğu vardı. Moralli bir Diyarbakırspor'du ve çıkış arıyordu. Biz de geçen hafta kazaya uğradık. Dolayısıyla zor bir maç bekliyorduk. Diyarbakırspor'un maça iyi başlayacağını biliyorduk. Biz maça konsatrasyon eksikliği ile başladık. İkili mücadelelerde bazen ayakta kalamadık. Gol yedikten sonra ilk 20 dakika zorlandık. Sonra sahada hep biz vardık. Maçın skorundan tabiki memnunum" dedi.