BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  DÜNYA

Bu kadın gerçek olamaz!

İspanya’da bir kadın Güneş’in sahibinin kendisi olduğunu söyleyerek dünya üzerinde yaşayan herkesten aydınlatma ve ısınma parası istedi.

Abone ol

İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre, Galiçya’da yaşayan Angeles Duran adlı 49 yaşındaki İspanyol kadın, notere giderek Güneş’in kendisine ait olduğunu tescil ettirdi.

Uluslararası anlaşmalara göre hiçbir ülkenin Güneş ya da diğer yıldız ve gezegenler üzerinde mülkiyet hakkı iddia edemeyeceğini çok iyi bildiğini söyleyen İspanyol kadın, "Ancak anlaşmalar veya yasalar bireylerin bunlar üzerinde hak iddia edemeyeceğini söylemiyor. Yasalarımı çok iyi biliyorum, aptal değilim. Güneş’in bana ait olduğunu söylüyorum" dedi.

Duran tarafından notere tescil ettirilen metinde “Dünya’dan yaklaşık 149,600,000 kilometre uzaklıkta, Güneş sisteminin merkezinde bulunan, G2 spektral tipi Güneş adlı yıldız baza aittir" yazıyor.

Angeles Duran şimdi bu iddiasına dayanarak, dünya üzerinde yaşayan herkesten aydınlatma ve ısınma parası talep ederek, bunun için en kısa zamanda gerekli girişimleri başlatacağını kaydetti.

Durani, alacağı paranın yüzde 20’sini İspanyol emeklilik fonuna vereceğini, dünyadaki açlığı sona erdirmek ve bilimsel araştırmalar için yüzde 10’ar fon ayıracağını ve son olarak da kendisine yüzde 10’luk bir pay bırakacağını bildirdi.