BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  GÜNCEL

Taraftarlar Florya'yı bastı ortalık karıştı

Manisaspor mağlubiyetinden sonra G.Saray'da ortalık karıştı.Taraftar Floryayı bastı. 7 yöneticinin istifası gündemde.

Abone ol

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Manisaspor mağlubiyetinin ardınan kameralar önüne geçti ve önemli açıklamalarda bulundu.


İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Manisaspor maçının bitiminden 1.5 saat sonra VIP tribünün locasından dışarı çıktı ve yönetim kurulu olarak yarın olağanüstü toplanacaklarını açıkladı.

Helvacı şunları söyledi: "Radikal bir karar alıp almayacağımızı, yarın gerçekleştireciğimiz yönetim kurulunda karar vereceğiz. Başkanımız yurt dışında, onun görüşlerini de telefonda alacağız. Başkan Polat, yurt dışında olduğu için toplantıya katılamayacak. Manisaspor maçının ardından gerektiği için bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Herkesin Galatasaray'ın sahipsiz olmadığını bilmesini istiyorum. Ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Önce kendi aramızda konuşup kararları aldıktan sonra, basına açıklamada bulunacağız. Bizler de her şeyden önce Galatasaray taraftarıyız ve çok üzgünüz.

"İstifa'yı düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise, "Bizim alışkanlıklarımız önemli konuları yönetimde ele almaktır.. Önce konuşup kararı alalım, sonra medyaya bildiririz.. Yönetimi yarın (bugün) topluyoruz.. Elimizden ne geliyorsa yapacağız, yoksa duruma bakacağız..” dedi..

 “İstifa” için ise “Bunları yönetimde konuşup karara bağlamak lazım.. Doğru karar almamız için ortak aklı bulmamız lazım” diye konuştu..

İSTİFA VE KONGRE KARARI BEKLENİYOR

 Ancak daha sonra Helvacı, Hakan Üstünberk, Emir Sarıgül, Taner Aşkın ve iki yönetici ile birlikte Polat’a kırgın olan yönetici Cemal Özgörkey’in Yeniköy’deki evinde buluştu.  Vatan gazetesinin haberine göre 7 yöneticinin istifa kararı aldıkları ve bugün açıklayacakları öne sürülüyor. 7 yönetici bugün 11.00’deki zirvede olağanüstü kongre kararı almayı planlıyor.

YALÇINDAĞ-HELVACI KAVGASI

Manisa hüsranı sonrası protokol tribününde yönetici Murat Yalçındağ ve 2. başkan Mehmet Helvacı yüksek sesle tartıştı. Helvacı, “Artık zurnanın zırt dediği yere geldik. Genel kurula gitmeliyiz. Ya bize güven oyu verirler ya da değiştirirler. Bu iş böyle gitmeyecek. Kendimizi değil kulübü düşünmemiz lazım. Belki kan değişikliği gerekiyor” derken, başkanın yakın adamı Yalçındağ ise “İstifa eden istifa etsin.  Genel kurula gitmeye gerek yok” karşılığını verdi.