BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

Taraf muhabiri adliyede

Taraf gazetesi muhabiri adliyeye çıkarılırken, İP'den de suç duyurusu geldi.

Abone ol ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Taraf Gazetesi muhabiri Soner Arıkanoğlu, adliyeye sevk edildi. İP'liler ise Taraf gazetesi ile Star hakkında suç duyurusunda bulundu.

''Ergenekon Terör Örgütü'' ile ilgili soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a gönderilen Taraf muhabiri Soner Arıkanoğlu'nun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgu ve işlemleri tamamlandı. Arıkanoğlu daha sonra, polis tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

İP'DEN 7 GAZETECİYE SUÇLAMA

Öte yandan İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, ''Ergenekon soruşturması'' ile ilgili yazdıkları haberlerle suç işledikleri iddiasıyla Taraf ve Star gazetelerinde görev yapan toplam 7 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu.

İP Hukuk Bürosu Başkanı Hüseyin Gökçearslan ve beraberindekiler, Adalet Sarayına gelerek suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiler.

Şikayet edilen gazeteciler şunlar; Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmenleri Ahmet Altan ve Alev Er, Yazı İşleri Müdürleri Oylum Özdemir ve Eray Özer ile muhabir Mehmet Baransoy;

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yazı İşleri Müdürü Murat Kelkitlioğlu...