BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  GÜNCEL

Başkana pamuk gibi kıyak

Başkan istasyonu verdi, karşılığında makam otosu olarak jip aldı. "Kıyak" dedikoduları çıkınca bakın ne dedi...

Abone ol

Sakarya'nın Pamukova İlçe Belediyesine ait iki akaryakıt istasyonunu bir firma 15 yıllığına kiraladı. Ancak aynı firmanın Belediye Başkanı Ferudun Turan'a 40 bin avroluk bir makam aracı hediye ettiği ortaya çıkınca belde karıştı. "Pamuk gibi kıyak" dedikoduları aldı yürüdü. Ancak Belediye Başkanı Turan buna bir türlü anlam veremedi.  "Aracı şahsıma almadım ki, belediyeye kalacak" dedi...

Olaylar şöyle başladı:

Pamukova Belediyesine ait iki akaryakıt istasyonu, bir firmaya 15 yıllığına kiralandı. 1 milyon 100 bin YTL ve her iki akaryakıt istasyonundan ayda 2'şer bin litre mazot karşılığında, anlaşma imzalandı.

Firma sahibi, daha sonra, makam aracı olarak kullanılmak üzere Belediye Başkanı Ferudun Turan'a cip hediye etti. Yaklaşık 40 bin avro değerinde olduğu belirtilen cip, plakaları takılarak hizmete sokuldu.

Belediye Başkanı Turan, karlı bir anlaşma yaptıklarını, firmanın yapacağı üçüncü akaryakıt istasyonunu da anlaşma sonunda belediyeye devredeceğini söyledi.

Önceki makam aracının kiralık olduğunu ifade eden Turan, ''Firma sahibi bunu duymuş. Bize bir makam aracı hediye etti. Bu bize kalacak bir şey değil. Belediyenin malıdır. Belediyeye hibedir. Belediyeye bir araç kazandırmış olduk. Neden bir mahsuru olsun ki'' diye konuştu.